Iz Bobote otpremljena donacija stočne hrane za stradale u potresu na Banovini

Donacija od 24 tone mljevenoga kukuruza prikupljena od kooperanata tvrtke Cezareja d.o.o. danas je utovarena u dvorištu tvrtke Protein d.o.o. u Boboti te je odvezena prema Petrinji.


Nakon što su donacije stočne hrane otpremljene iz Đurića, Gunje i Vrbanje ovo je četvrta donacija stočara Vukovarsko-srijemske županije, što potvrđuje  zajedništvo naših poljoprivrednika sa stradalim poljoprivrednim gospodarstvima u potresima zahvaćenim područjima, kako bi im i na taj način pomogli, već prema njihovim potrebama. 


Ovoga puta smo se odlučili za mljeveni kukuruz, a u komunikaciji sa Ministarstvom poljoprivrede ova donacija ide za Petrinju. Ovo je donacija koju je organizirala tvrtka Cezareja d.o.o. i njezini kooperanti. Evo, moram istaknuti  zahvalu navedenoj tvrtki i njezinim suradnicima. S obzirom na to da se radi o iskazanim potrebama, odlučeno je da se odmah i odveze samljeveni kukuruz. Dogovorena je isporuka od 24 tone. Po dolasku donacije u Petrinju, tamošnji Stožer će napraviti evidenciju posjednika domaćih životinja koji prijave svoje potrebe i  dvotjedno će ih opskrbljivati. Dakle, donacija je ciljana i strogo namjenska. Nova otprema donacije planirana je za dva tjedna, a krenut će iz Komletinaca i Otoka – rekao je Andrija Matić, pročelnik UO za poljoprivredu VSŽ.