Iz Grada još nikakav komentar po pitanju budućnosti Cibalije

Već neko vrijeme od talijansko-švicarskih potencijalnih investitora koji su danima patrolirali Vinkovcima i Cibalijinim uredima nema ni traga ni glasa. Piši kući, propalo je…? Naslućujemo tako. 

Predsjednica Dea Lasić na utakmici Dilj-Cibalia u društvu potencijalnih investitora iz Švicarske, FOTO: db

Prošloga tjedna, kako smo već izvijestili, propala je (i) mogućnost ulaska u upravljačku strukturu skupine imena i prezimena koja zvuče i znače i u svjetskim nogometnim okvirima, a koje je s klupskim vlasnikom pokušao povezati Ivan Bošnjak, jedan od dvojice najtrofejnijih vinkovačkih nogometaša svih vremena.

Pretprošloga utorka sve je praktički bilo dogovoreno, na kasnoj večeri stisnute su ruke, a novi trener Danijel Pranjić već je sastavio popis pojačanja koje bi mu novi sportski direktor Silvio Marić stavio na raspolaganje u finišu ljetnog mercata. Priča je bila vrlo ozbiljna, (do)govorilo se i o nekim tehničkim detaljima. No, samo dan-dva kasnije „promjena serve”; priča koja je bila obećavajuća i za većinskog vlasnika – podsjećamo, to je Grad Vinkovci – postala je „šuplja”, a pokušaj novog radnog sastanka na istu temu naprasno je otkazan.

Situacija je potpuno zbunjujuća; većinski vlasnik je inicirao razgovor i predložio model ulaska spomenute skupine u upravljačku strukturu, potom je postignut i načelni dogovor i model suradnje, da bi doslovno preko noći sve palo u vodu. I to bez objašnjenja. Za koje je vinkovačka javnost silno zainteresirana.

Razlog zbog kojeg je sve krahiralo pokušali smo doznati od Ivana Bošnjaka. No, naišli smo na slijeganje ramenima, „nemam pojma”. Odgovor(e) smo potom potražili i na adresi većinskog vlasnika; Službi za protokol i informiranje Grada Vinkovaca poslali smo pisani upit prošloga petaka u 10.57 sati, no do zaključenja ovoga teksta – dakle, 70-ak sati kasnije – odgovor nismo dobili.

– Dobit ćeš odgovor – zabljesnulo je na displeju mobitela još u petak u 19.20…

Strpljen-spašen. Nema druge.