Iz gradskog proračuna 5.000 kuna za obnovu stana u Zagrebu namijenjenog obiteljima maligno oboljele djece

Povodom današnjeg obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić upriličio je prijam za predstavnice udruge Društvo Hrvatska žena Vinkovci. I to sa svrhom i razlogom. Naime, spomenuta udruga koja okuplja 70-ak članica 2008. godine istaknula se akcijom kupovine stana u Zagrebu namijenjenog boravku obitelji maligno oboljele djece tijekom liječenja njihovih mališana u zagrebačkim bolnicama.

Stan smo u međuvremenu održavali, mijenjali kućanske aparate, madrace, ali morate znati kako je u punih dvanaest, a evo za nekoliko mjeseci i trinaest godina, u stanu boravilo oko 120 obitelji. Normalno je i posve očekivano da se stvari pohabaju, oštete, dotraju, pa je povremeno u sanaciju stana potrebno ponešto uložiti. Sada je opet došlo vrijeme da se neke stvari u stanu promijene ili barem osvježe. Uskoro ćemo otići u Zagreb, napraviti jedno generalno pospremanje, poveli bismo i majstora koji bi obavio neke manje popravke koji su mogući te bismo zamijenili novim ono što je nemoguće popraviti. Evo, to je razlog našeg današnjeg posjeta gradonačelniku Bosančiću. I ovaj put smo naišli na razumijevanje, podrška Grada Vinkovaca nam mnogo znači, jer smo udruga bez stalnih primanja koja itekako cijeni svaku kunu – rekla je Ljubica Potočić, predsjednica udruge Društvo Hrvatska žena Vinkovci. 

Udruga Društvo Hrvatska žena Vinkovci nebrojeno puta dokazala je svoju humanost. Riječ je o neprofitnoj udruzi koja, međutim, ipak iznalazi način za održavanje stana u Zagrebu, kao i plaćanje svih njegovih režijskih troškova. Posrijedi je izvanredna udruga koja zaslužuje podršku! Iz gradskog proračuna za ovu je svrhu – konkretno, za kupovinu novog namještaja – osigurano 5.000 kuna. Ali…

Ovisno o potrebama, lako ćemo se prilagoditi i izdvojiti još sredstava kako bi stan bio na optimalnoj razini funkcionalnosti. Udruga Hrvatska žena apsolutno zaslužuje maksimalnu podršku, riječ je o udruzi koja je vrlo aktivna i o čijim će se projektima u budućnosti čuti još mnogo toga dobroga – rekao je Bosančić.

Jedan od projekata koje je inicirala Udruga Hrvatska Vinkovci žena jest i projekt izgradnje kuće u Dugoj ulici koja će biti namijenjena za dnevni boravak za starije osobe. Svaka čast, još jedan potez za notes!