Iz Satnice Đakovačke poručuju: Priopćenje iz Cerne puno je neistina! Osim datuma…

Iako je ovoga vikenda na rasporedu je 30. kolo Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci, još ćemo se malo baviti dionicom broj 29; naime, poznato je kako je utakmica u Satnici Đakovačkoj između domaće Mladosti i Tomislava iz Cerne, koju su gosti dobili 3:1, imala i “treće poluvrijeme”. Koje još traje. Ceranci su se nakon nje oglasili priopćenjem, a sada je to učinila i Mladost. Priopćenje iz Satnice Đakovačke prenosimo integralno i u cijelosti:

Poštovani,

nastavno na utakmicu 29. kola MŽNL Osijek-Vinkovci između Nk Mladost Satnica Đakovačka i Nk Tomislav Cerna koja se odigrala 13.05.2023. NK Mladost se u svom službenom priopćenju prema Nogometnom savezu Osječko-Baranjske županije očitovala o službenim osobama i izričito naglasila u istom da nemamo nikakav zahtjev prema, niti išta protiv NK Tomislav iz Cerne.

Izvršni odbor NK Mladost ne vidi ništa sporno u članku koji je objavljen  na portalu “sportalo. hr” nakon navedene utakmice i na koji ste se reagirali u svom priopćenju na gore navedenom portalu, te na portalu “vinkulja. hr” te smatramo kako nije u članku ništa rečeno protiv ni na štetu NK Tomislav već da je autor htio slikovito i što jasnije predočiti čitateljima na neuobičajeno delegiranje službenih osoba i na negativan i pristran utjecaj službenih osoba na tijek i rezultat utakmice, kao i neposredne događaje nakon iste koji su bili posljedica takvog suđenja.

Također, smatramo da je priopćenje NK Tomislav iz Cerne na spomenutu utakmicu, osim datuma utakmice, puno iznesenih neistina i stavljenih činjenica, pogotovo u opisu dobivanja javnih opomena, u kontekst koji odgovara NK Tomislav. Za informaciju čitateljima, ovo su prvi crveni kartoni koje su dobili I. Barišić i prvi direktni crveni za I. Radnić u životu. Također, odbacujemo sve neistinite i krajnje neodgovorne optužbe koje se odnose na dobivanje i primanje premija u korist momčadi NK Mladost od strane NK Vardarac, kojeg smo nekoliko kola prije pobijedili 2:0, niti su klubovi imali bilo kakav kontakt.

Disciplinska je komisija kaznila NK Mladost zbog slabije organizacije utakmice sa 150 eura, a igrače, za dva žuta kartona na dvije utakmice, a za direktni crveni karton na 3 utakmice neigranja. NK Mladost će tu odluku poštovati, iako se ne slažemo s visinom kazne koja je izrečena našim igračima, ali tko smo mi da sumnjamo u ispravnost odluke dugogodišnjih sportskih djelatnika i autoriteta unutar disciplinske komisije koji su odluku donijeli na osnovu naknadnog “fabriciranog” izvješća službenih osoba. Nama u NK Mladost dovoljna je satisfakcija “glas naroda” te viđenje i reakcije javnosti na spomenutu utakmicu.

NK Mladost Satnica Đakovačka smatra da osobe koje vode sportske udruge građana osim imperativa sportskog rezultata imaju i imperativ odgovornosti prema okolini u kojoj djeluju, jer se, osim unutar obitelji i obrazovnih ustanova, mladi odgajaju i u sportskim udrugama te se i u njima izgrađuje dio njihova identiteta. Zbog toga smatramo da klubovi sa respektabilnom tradicijom, poput Vašeg koji postoji od 1925.godine i našeg nešto mlađeg koji postoji od 1935.godine, trebaju biti vođeni odgovorno misleći na budućnost onih koji će nastupati i voditi spomenute klubove u budućnosti.

Stoga je ovo posljednja objava koju ćemo na temu sporne utakmice javno objaviti i u kojoj ćemo sudjelovati.

IO NK Mladost