IZ STRUČNOG PERA Bravo Tomas, bravo Žuti!

Zoran Tomić, novi kolumnist portala Vinkulja.hr, osebujna je vinkovačka ličnost bogate sportske, političke i pravničke karijere. Kao bivši nogometaš ponikao je u Cibaliji, odnosno tadašnjem vinkovačkom Dinamu, a nakon igračke, karijeru je u nogometu nastavio kao trener i sportski direktor uz posjedovanje najveće, UEFA PRO licence. Naravno, sa stažem i u Cibaliji! Stariji ga se sjećaju i kao zamjenika vinkovačkog gradonačelnika iz doba Dražena Švagelja, a vrhunsku karijeru ostvario je u pravničkim, odnosno odvjetničkim vodama. 


Umjesto planiranog osvrta na derbi kola Hajduk – Rijeka, infarktna utakmica između Rudeša i Osijeka. Bilo je kišovito, meteorološki, ali i golgeterski!

Utakmica je počela živo, s dominacijom Rudeša, a pred kraj prvog poluvremena, kod rezultata 3:1 za Rudeš u zraku je već lebdio naslov: Prosinečki razmontirao Tomasa. Igra Rudeša, unatoč kiši, bila je fantastična, kombinatorna i efikasna!

Osijek je blijed, jalov, neprepoznatljiv. Kao da se ne radi o istoj momčadi koja je u deklasirala Slaven Belupo i potom pobijedila mađarski ZTE.

U poluvremenu šokirani Tomas ipak dolazi k sebi, uviđa  pogreške u rotaciji  i resetira svoju momčad na startne osnove. Nastupa totalni preokret.  Neviđena nogometna slastica začinjena s tri Caktaševa gola. Aktualan je novi naslov: Tomas razmontirao Prosinečkog. To je ljepota nogometa. 

Kako se Osijek vratio iz provalije? Ukratko; jednostavnim taktičkim manevrom Tomas je u vrhu napada Mierezu pridodao Caktaša, a na krilu Bukviću brzonogog Gržana. Na učestale bočne udare ta dva Osijekova  tandema Rudeš nije imao odgovor.

Ali, ako ćemo biti pošteni, rezultat je mogao otići i na jednu, i na drugu stranu. Zbog toga za ovu predstavu obje momčadi i oba trenera zaslužuju naklon i respekt. Bravo Tomas, bravo Žuti!