Iz vinkovačkog proračuna 100.000 kuna javnoga novca za pomoć stradalima u potresu

Građani Petrinje, Siska, Gline, zapravo cijele Banovine pogođene serijom razornih potresa koji su osim ogromne materijalne štete za sobom, nažalost, ostavili i ljudske žrtve – nisu sami! Pomoć u pogođeno područje pristiže sa svih strana, iz cijele Hrvatske; pojedinci, razne udruge, brojne navijačke skupine…, svi su ovih dana uz žitelje pogođenog područja kojima je nužna pomoć.

Vinkovčani su također iskazali senzibilizitet, ali i spremnost na konkretnu pomoć. Još u srijedu navečer brojne karavane iz Vinkovaca su krenule u pomoć ugroženom području. Znaju Vinkovčani i Slavonci što je nevolja, još iz dana Domovinskoga rata, ali i iz vremena recentnije povijesti, nezapamćene poplave iz svibnja 2014. godine. Nakon što su još jučer reagirale službe Grada Vinkovaca poslavši sinoć prvi kontingent najnužnije pomoći (voda, hrana, odjeća i sl.) preko članova Moto kluba Vinkovci koji su u Petrinji zajedno s vinkovačkim potpredsjednikom Gradskog vijeća Tomislavom Miličevićem volontirali do dugo u noć, već danas stiže nova pomoć Vinkovaca potresom stradalom kraju.

Vinkovčani su još jučer dostavili prvu interventnu donaciju Petrinji. NA SLICI: Članovi MK Vinkovci i potpredsjednik GV Vinkovaca Tomislav Miličević. FOTO: db

Grad Vinkovci je u koordinaciji s Crvenim križem i Caritasom, s kojima je u kontaktu od početka ove krize, uvidio kako je stradalnicima u ovom trenutku najviše potrebna hrana. Molim sve koji mogu i žele pomoći da se obrate upravo Crvenom križu i Caritasu, jer će na taj način sve donacije pravovremeno doći u prave ruke – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Aktualna kriza neće tako brzo završiti, pomoć ljudima na ugroženom području bit će neophodna i sutra, i preksutra… Iz vinkovačkog gradskog proračuna, međutim, pomoć je osigurana već danas.

Reagirali smo donacijom od 100.000 kuna koju ćemo usmjeriti na to područje. Djelatnici gradske uprave također su se samoorganizirali, svi će od svojih osobnih primitaka sukladno mogućnostima odvojiti određeni dio sredstava i uplatiti ih na račun Crvenoga križa – dodao je Bosančić uz napomenu da pomoć neće izostati ni od gradskih tvrtki koje su osigurale pakete s najnužnijim potrepštinama za 250 obitelji koji će već sutra, opet preko Crvenog križa, biti dostavljeni potrebitima.

Zaposlenici gradske uprave te gradskih tvrtki i institucija samoinicijativno su se organizirali te, uz novčanu pomoć, prikupili su i namirnice za pogođeno područje Banovine, FOTO: db

I u sljedećem razdoblju u Vinkovcima će se pažljivo osluškivati potrebe stanovnika ugroženog područja kojima su Vinkovčani u svakom trenutku spremni konkretno pomoći kako bi im se olakšali ovi olovni dani.

Donacije novčanih sredstva za pomoć stradalima na potresom pogođenom području moguće su na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

 

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr.

Upamtite, i sitno je bitno!