Izabran novi ŽO HDZ VSŽ, najviše glasova osvojio Vedran Čuljak

Izabran je novi Županijski odbor HDZ-a VSŽ! Na izbore su izišla 282 izaslanika (iz) gradskih i općinskih stranačkih organizacija te članovi sad već bivšeg ŽO HDZ-a VSŽ, od njih 306 s pravom glasa.

Birana su 34 člana, a kandidata je bilo 38. Izborni proces bio je, čini se, prilično kontroliran, jer su četvorica kandidata koja su u nj ušla kao „slobodni strijelci” ostala daleko ispod crte, u „zoni ispadanja”. Riječ je o Stjepanu Abramoviću, Mladenu Doganu, Ivici Majstoroviću i Valentinu Matanoviću.

A na vrhu karavane nakon zbrojenih rezultata nalazi se Vedran Čuljak koji je osvojio najviše glasova, 197. Čuljak jr. bio je tako „za prsa” bolji od Marka Dikonića i Davora Adžića koji su se s glasom manje našli na pobjedničkom postolju. Kompletan poredak ovog festivala demokracije donosimo ispod teksta.

Prije toga, još samo informacija da ŽO HDZ-a VSŽ po Statutu broji 39 članova, a osim 34-orice izabranih njegovi članovi su po automatizmu predsjednik ŽO HDZ VSŽ Mario Banožić te četiri potpredsjednika: Damir Dekanić, Franjo Orešković, Josip Šarić i Ivan Bosančić.