Izabrani najbolji mladi poljiprivrednici; zakazali oni iz naše županije!

IZVOR: Sunčana Glavak

U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak, Jutarnjeg lista i Ministarstva poljoprivrede, u sklopu svečanog otvorenja 6. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, održan izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2023. godini.

Najbolji mladi poljoprivrednik je Dario Pocedulić iz Gornjeg Kućana u Varaždinskoj županiji koji je nagrađen iznosom od 3.500 eura. OPG Pocedulić bavi se uzgojem heljde te proizvodi bezglutenske prehrambene proizvode od te žitarice.  

Drugoplasirani ratar iz Zlatara Andrija Škrlec nagrađen je iznosom od 2.000 eura, a trećeplasirani ratar iz Čađavice Darijo Sajko nagrađen je iznosom od 1.000 eura. Čitatelji Jutarnjeg lista titulu najbolje mlade poljoprivrednice dodijelili su Ivoni Andrašić Presečan koja se bavi uzgojem povrća. Svih 20 finalista bit će nagrađeno dvodnevnim putovanjem u Bruxelles i posjetom Europskom parlamentu u organizaciji zastupnice Sunčane Glavak.

Pobjednik devetog izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika Dario Pocedulić predstavljat će Hrvatsku na izboru na europskoj razini koji će se krajem godine održati u Bruxellesu.