Izaslanstvo Grada Kraljevice u posjetu Vukovaru

FOTO: Grad Vukovar/Miroslav Šlafhauzer

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, njegov zamjenik Filip Sušac, predsjednik Gradskog vijeća Željko Sabo te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara primili su delegaciju Grada Kraljevice predvođenu gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem

Bila je ovo izvrsna prilika da se kroz ugodan susret stvore nova poznanstva i kontakti, ali i za prisjećanje i zahvalu Gradu Kraljevici na pomoći Vukovarcima u najtežim vremenima te razgovara o mogućnostima buduće suradnje dva grada, a čiji je inicijator predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Željko Sabo koji je svoje prognaničke dane proveo u Kraljevici.

– Kada su izbjegli iz svoga grada Vukovarci su bili razasuti po mnogim gradovima. Jedan od njih je i Kraljevica, grad divnih ljudi, grad koji je dao i svoje dragovoljce za obranu Vukovara. Pomogli su i u stipendiranju naših studenata te im na tome iskreno zahvaljujem. Svaki grad koji nam je pokazao prijateljstvo u teškim trenutcima vrijedan je naše pažnje, a siguran sam kako će i službeno prijateljstvo ova dva grada ugledati svjetlo dana putem Povelje o prijateljstvu – između ostaloga je rekao Sabo.

Gradonačelnik Penava zahvalio je izaslanstvu Grada Kraljevice na posjetu te je istaknuo kako je važno širiti prijateljstva.

– U najtežim vremenima Kraljevica je Vukovarcima pružila utočište i ruku prijateljstva i to je naše bogatstvo, svi prijatelji koje Vukovar i Vukovarci imaju – naglasio je Penava te pohvalio inicijativu predsjednika Gradskog vijeća za stvaranjem novog, lijepog prijateljstva.

Gradonačelnik Grada Kraljevice Čandrlić rekao je kako ne treba poseban razlog za posjetu Vukovaru te zahvalio Gradu Vukovaru, gradonačelniku, suradnicima te predsjedniku Gradskog vijeća na gostoprimstvu.

– Veseli nas vidjeti da Vukovar danas živi punim plućima i razvija se, što smo danas imali priliku i vidjeti – rekao je Čandrlić.

Uz susret s predstavnicima Grada Vukovara delegacija Grada Kraljevice posjetila je i memorijalna mjesta u Vukovaru te odala počast hrvatskim braniteljima na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.