IZGLASANA DOKAPITALIZACIJA Početak kraja Cibalijine agonije

Nema sumnje, 6. studenog 2023. godine ostat će u recentnoj Cibalijinoj povijesti jedan je od značajnijih datuma. Večeras je, naime, u vinkovačkoj gradskoj vijećnici održana klupska Skupština nakon koje znamo da će Grad Vinkovci na račun HNK Cibalia uplatiti obećanih 800 tisuća eura (otprilike polovica duga), a znamo i to da će tvrtka Polet svoja potraživanja preusmjeriti u klupske dionice te u sponzorstvo i druge modele pomoći, kao i da je osmišljen model po kojem će i preostali vjerovnici klubu izići u susret, a da sami pritom ne budu oštećeni.

Vinkovački gradonačelnik i predsjednik Skupštine HNK Cibalia Ivan Bosančić:

– Ovo je veliki korak prema konačnom cilju da dug kluba svedemo na nulu, da već od proljetnog dijela sezone o Cibaliji pričamo samo u sportskom aspektu, da se ne borimo s problemima poput odlaska igrača na utakmice i drugim sličnim tehničkim detaljima.

Koliko vremena još treba proći da nakon ove početne financijske injekcije klupski račun napokon više ne bude u „crvenom“?

– Ne mnogo, radimo na tome da već ove zime završimo sve procese nakon kojih duga više neće biti te da osiguramo da Cibalija u novu godinu uđe neopterećena duhovima prošlosti.

Kako vidite klub u budućnosti, resetiran i oslobođen financijskih okova? Možemo li se nadati da ćemo u dogledno vrijeme u Vinkovcima ponovno gledati Dinamo i Hajduk?

– Najvažnije je osigurati uvjete za kvalitetan rad svih klupskih selekcija, s naglaskom na školu nogometa i rad s djecom. Po tom pitanju učinili smo veliku stvar ulaganjima u infrastrukturu, izgradnjom terena s umjetnom podlogom i postavljanjem reflektora na isti. Upravo tako vidim i budućnost kluba – kao stabilan sportski kolektiv s prepoznatljivom školom za mlađe uzraste koja će pokrivati područje cijele naše županije i šire, u kojoj će se razvijati mladi igrači. I onda, ukoliko odgojimo generaciju dovoljno kvalitetnu da se okuša u prvoligaškom nogometu, zašto ne, imat će našu potporu. Cilj je da klub dugoročno bude stabilan i kvalitetno posložen, onda će doći i rezultat, a dovođenje skupih pojačanja samo kako bi se sezonu-dvije igrala prva liga, to nije najbolje rješenje i za takav model nismo – dodao je na kraju Bosančić.