Izložbeni štand rukotvorina Udruge TRN ususret Vinkovačkim jesenima

Udruga TRN (Tvoje ruke i noge), koja okuplja osobe oboljele od cerebralne paralize i njihove obitelji, djeluje tek osam mjeseci, ali je vrlo aktivna. U što su se mogli uvjeriti svi oni koji su danas posjetili njezin štand u vinkovačkoj pješačkoj zoni, kod spomenika podignutog u čast banu Šokčeviću.

– Odlučili smo ususret Vinkovačkim jesenima prikazati našim sugrađanima radove članova Udruge TRN koji izrađuju etno torbe, pregačice sa šokačkim motivima, zatim slike naših umjetnika Renate Vajcl koja slika nogama te Leona Vorgića koji radi suhim pastelom kao i Krešo Sučić. Uglavnom, aktivni smo i ovim putem htjeli smo dati naš skromni doprinos Vinkovačkim jesenima – čuli smo od Renate Musil Vorgić, predsjednice Udruge TRN koja okuplja 16-ero članova oboljelih od cerebralne paralize te još tridesetak članova njihovih obitelji.

Inače, vinkovačka Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN osnovana je u siječnju, a registrirana 25. veljače ove godine, s ciljem promicanja razvitka i unapređenja zdravlja, kondicije i kvalitete života te radi ostvarivanja pojedinačnih prava i interesa, edukacija i uključivanje osoba s cerebralnom paralizom u svakodnevne tijekove u društvu.