Izvrsni rezultati Judo kluba Vinkovci u Rumunjskoj i Zagrebu; Eva Brdar prva u Zagrebu!

Kadeti Judo kluba Vinkovci ostvarili su jučer zapažene rezultate na turnirima u Rumunjskoj i Zagrebu. Mlađi dio kadetskog tima nastupio je, u konkurenciji U-14, na međunarodnom turniru „Cup Drobeta” u Rumunjskoj gdje se nastupilo 348 natjecatelja iz Rumunjske, Bugarske, Srbije, Moldavije, Ukrajine i Hrvatske.

Pod vodstvom trenerice Tatjane Lovrić Jovanović Mia Behin plasirala se na drugo mjestu u kategoriji do 57 kilograma, a isto mjesto zauzela je i Marta Plavšić u kategoriji do 63 kilograma. U svojim kategorijama peto mjesto zauzele su Mia Lara Cota te Marija Tomić.

Istog dana održan je i turnir Zagreb Open na kojem su nastupili svi kadeti koji namjeravaju za dva tjedna nastupiti na kadetskom Prvenstvu Hrvatske koje će se održati za dva tjedna. Nastupilo je ukupno 409 natjecatelja iz 59 klubova u samo tri starosne kategorije.

U seniorskoj konkurenciji Eva Brdar osvojila je prvo mjesto do 48 kilograma, a Eva je bila uspješna i kod kadetkinja gdje je u konkurenciji do 44 kilograma bila druga. Isti plasman do 66 kilograma zauzeo je i Stiv Tomić kod U-18 kadeta.