Jakov Jozinović ipak bez finala „Supertalenta”: Nisam obeshrabren! I dalje mi je cilj napuniti ZG Arenu…

Jakov Jozinović, 16-godišnji Vinkovčanin anđeoskog glasa, ipak se nije uspio plasirati u finale „Supertalenta” Nove TV. U koji su se, uzgred, probili ukrajinska hodačica po žici Tetiana Kundyk, mlada pjevačica iz BiH Lucija Šarčević te mali bećar iz Jazavice Fabijan Kovačević.

Izvedba pjesme Proud Mary, glasovitog hita glasovite Tine Turner, bila je dojmljiva, no u konačnici ne u mjeri da Jakovu četveročlani žiri Martina TomčićJanko Popović VolarićMaja ŠuputDavor Bilman pokaže put prema finalu.

– Proud Mary? Odabrao sam ju zato što pokazuje moju „luđu” stranu, jednako kao i moje vokalne sposobnosti. Nastojao sam to fino ukomponirati, nisam nezadovoljan načinom na koji sam to interpretirao, pogotovo imajući u vidu cjelodnevni „stand by”, prije nastupa bio sam u stanju pripravnosti desetak sati – rekao nam je Jakov nakon večerašnjeg nastupa na kojem su ga iza pozornice pratili Laura Sučec i Josip Birkić.

– Laura i Josip moji su prijatelji. I više od toga.

Epilog večerašnjeg polufinala ga je razočarao, rastužio, obeshrabrio…?

– Ne znam, možda sam malo subjektivan, ali mislim da sam pokazao ono što se traži. Tužan nisam, obeshrabren još manje. Razočaran ipak malo jesam. Lagao bih kada bih rekao drukčije. Očekivao sam možda iskrenije komentare žirija, čini mi se da ih nisam od svih dobio. No, to je samo moje mišljenje… Zahvaljujem svima koji su bili uz mene, nadam se da nije bilo razočaranih mojim nastupom.

Kako god, Zemlja će se i sutra vrtjeti…

– Baš tako. Ovo mi je u svakom slučaju bilo dobrodošlo iskustvo. Imam svoj put, svoju viziju, svoj cilj… S finalom „Supertalenta” ili bez njega.

A cilj mu je i dalje – napuniti zagrebačku Arenu!

– Tako je. I to u roku od pet godina.

Vrijeme – sad! A u međuvremenu…?

– Najprije ću malo odmoriti, naporno je ovo bilo. A onda nastavljam raditi na sebi, svojim pjesmama, imam ih pet-šest napisanih, ne i uglazbljenih. Prvi singl bi mi svjetlo dana trebao ugledati kroz tri-četiri mjeseca, bar se tako nadam. Mnogo je izvjesniji koncert na Adventu u Petrinji gdje 26. prosinca pjevam uz klavirsku pratnju Laure Sučec.

Ni školu neće zapostaviti, svečano obećava:

– Škola je uvijek u fokusu – zaključio je Jakov, učenik 2. razreda vinkovačke jezične Gimnazije Matije Antuna Reljkovića.