Jakov Karabatić na čekanju, Yohann Tia pred potpisom ugovora

Aktualni loši vremenski uvjeti umnogome remete plan priprema nogometaša Cibalije. I iznova potiču priču o potrebi izgradnje terena s umjetnom podlogom. Ali, o tom potom…

Da, imamo problem s organizacijom treninga, snalazimo se kako znamo i umijemo – priznaje trener Petar Tomić čija će momčad tijekom ovoga tjedna izostali rad s loptom djelomično nadoknaditi odigravanjem dviju provjernih utakmica.

U srijedu je na programu novi ogled u Bijelom Brdu protiv BSK-a, a već u petak još jedan susret s Osijekom II. Oba gostujuća, dakako, jer čak i Bijelo Brdo ima bolju infrastrukturu (čitaj: teren s umjetnom podlogom) od Vinkovaca. 

Momčad s Bosuta je otvorila treći pripremni tjedan u kojem se ekipi priključio Jakov Karabatić koji je odradio petodnevnu probu u drugoj momčadi Dinama. Na potezu je sada klub iz Maksimira. Ostane li Karabatić ipak u Vinkovcima, trener Tomić imat će medene obrambene brige…

Za Laštru smo od ranije znali da će nam biti pojačanje, a Tia je to potvrdio kroz ovih desetak dana koliko je s nama – naglašava šef Cibalijine svlačionice.

Yohann Tia zadovoljio ukus struke drugoligaša s Bosuta, obostrani interes za suradnjom postoji, pa je pokrenut postupak njegove registracije.

Dvojac Laštro-Tia dobro izgleda na terenu, stabilni smo u zadnjoj liniji. Još ako ostane Karabatić… Konkurencija je stvarno dobra, poticajna, Oršolić se također diže, ne samo u kontekstu dva pogotka koja je postigao Osijeku II – dodaje Tomić koji 20-ak dana prije početka drugoligaške sezone ima određenu ideju, no ne i konačno rješenje kada je u pitanju momčad koju će suprotstaviti Dugopolju na premijeri nastavka prvenstva,

– Ne, rano je još za tu priču, prerano.

Ali, ne i za određene zaključke nakon tri odigrane utakmice…

Bolji smo nego jesenas, dijelom zbog pojačanja, dijelom i zbog toga što smo za polusezonu iskusniji. Samo da nas kao i u dosadašnjem dijelu priprema zaobiđu ozljede… – zaključuje Tomić.

Dodajmo i to da su osim dvije ovotjedne, dogovorene još dvije utakmice u sljedećem tjednu u kojima će vinkovačka momčad brusiti formu za proljetni uzlet; u srijedu, 3. veljače, protivnik će biti Vukovar 1991. (pod pretpostavkom da će od 1. veljače trećeligašima biti dopušteno organizirano treniranje), a u subotu, 6. veljače, bit će kompletirana ovozimska trilogija s BSK-om, što će ujedno za obje momčadi biti i ”generalka” za početak proljetnog dijela sezone.

Yohann Tia, FOTO: db