Jakov Puljić slomio kost u stopalu, pa obolio od korone i – već završio sezonu!

Loše vijesti stižu iz Mađarske; za Jakova Puljića, napadača Puskas Akademije, člana elitne OTP Bank Lige, aktualna sezona je već gotova! Naime, 27-godišnji vinkovački nogometaš koji je karijeru započeo u Cibaliji, a nastavio u Lokomotivi, zaprešićkom Interu, Rijeci, poljskoj Jagielloniji iz koje je prošloga ljeta stigao u Puskas Akademiju doživio je tešku ozljedu stopala koja će ga na dulje vrijeme udaljiti s travnjaka.

– Fraktura metatarzalne kosti, to je dijagnoza – izvijestio je Puljić koji se zbog spomenute neprilike početkom ovoga tjedna trebao naći na operacijskom stolu, ali nevolja nikad ne dolazi sama…

– Pozitivan sam na koronavirus, pa je operacija odgođena. Ne, nemam osobite simptome, dan-dva sam malo kašljucao i to je sve. Ali, dok ne iziđem iz COVID protokola ne mogu na operaciju.

Ništa dramatično se neće dogoditi time što će operacija biti odgođena za nekoliko dana, jer…

– Ova sezona za mene je ionako gotova. Nakon operacije čeka me šest tjedana potpunog mirovanja, potom ulazak u trenažni proces, ali vrlo lagano i oprezno zbog prirode ozljede. Neću nikamo žuriti, cilj mi je početak priprema za novu sezonu dočekati potpuno zdrav i spreman.

U nastavku aktualne Puskas Akademiju očekuje zanimljiva borba za naslov prvaka…

– Ferencvaros je prvi s dva boda više od nas i Kisvarde. Šteta što smo sad „legli” dvije zaredom kod kuće, nadam se da nam ti bodovi neće na kraju nedostajati. Bit će napeto.

Baš kao i u HNL-u…

– Pratim, pratim… Dobro je to za hrvatski nogomet. Ne, nemam favorita, volio bih samo da na kraju ne bude nikakvih repova i da prvak bude stvarno onaj tko to zasluži na terenu.

Nema posebnih želja i simpatija ni prema bivšem klubu, Rijeci?

– Nemam, baš nikakvih. Činjenica je da sam u Rijeci igrao najbolji nogomet i imao najbolju statistiku, ali bivši klub je bivši klub. Kao i Inter, Lokomotiva, Jagiellonia…

Cibalia, dakako, ne može s ostalima u istu rečenicu…

– Naravno da ne može, prva ljubav zaborava nema. Žao mi je što gledam Cibaliju kako se pati, nadam se da neće ispasti iz Druge HNL. Ne znam zapravo ni što se događa tamo, ali ovako na daljinu nešto mi smrducka, ne čini mi se dobro. Stišćem palčeve da sve bude OK. Nakon operacije skoknut ću do Vinkovaca, nastojat ću doći i na neku od domaćih utakmica da podržim dečke u borbi koja ih očekuje – zaključio je Puljić koji je uz Puskas Akademiju ugovorom vezan do ljeta 2023. godine.