Jakov Puljić strijelac u neobičnoj utakmici mađarskog prvenstva: Nikad nisam igrao jednu utakmicu dva dana!

Jakov Puljić i njegova Puskas Akademia pobijedili su Zalaegerszeg „na dva puta”! Prvih 69 minuta utakmice 3. kola mađarske OTP Bank Lige odigrano je u nedjelju, ali…

– Dogodio se strašan polusatni prolom oblaka koji je natopio teren do te mjere da nastavak utakmice nije bio moguć – kaže vinkovački napadač, ovoljetno pojačanje mađarskoga kluba koji je sinoć na istom mjestu, u gradu udaljenom 225 kilometara od Budimpešte, morao odraditi preostalih 20-ak minuta utakmice plus ono nešto sudačke nadoknade.

– U životu nisam nikad čuo da se tako nešto dogodilo, a kamoli da sam odigrao takvu utakmicu. Procedura uoči odigravanja preostalih 20-ak minuta utakmice bila je istovjetna onoj kada se igra uobičajenih 90 minuta. Na jednak način smo se zagrijavali, istrčali smo u istom sastavu i krenuli od 69. minute i to od rezultata 2:1 za nas koji smo ostvarili u nedjelju. U preostalom dijelu susreta bilo je jurnjave po terenu, žestokog presinga, obje momčadi bile su pune snage i motiva. Oni su silno htjeli izjednačiti, no iskontrirali smo ih i potkraj utakmice Rumunj Corbu je zabio za našu konačnu 3:1 pobjedu.

Za 2:1 je, pak, u nedjelju, netom prije nego što se nebo otvorilo i prekinulo utakmicu, zabio – Jakov Puljić.

 

– Da, prvijenac. Probio sam led, nadam se da će sada sve ići lakše. U nedjelju sam prvi put i krenuo od 1. minute. Faza prilagodbe na novu sredinu je iza mene, dobro sam se uklopio, dobro se i osjećam, mogla bi ovo biti dobra sezona – poručuje Puljić koji je oduševljen životom u Budimpešti.

– Grad i pol. Zagreb i Varšava su top metropole, ali Budimpešta je dimenzija više. Ima se što za vidjeti, restorani vrhunski, hrana je odlična, blizu su Vinkovci… Ma, sve pet, fantazija, uživancija na najjače!

Klupske ambicije?

– Mjesto nam je pri vrhu ljestvice i ove sezone (Puskas Akademia aktualni je doprvak Mađarske, op.a.). Ferencvaros je, čini se, favorit za osvajanje naslova prvaka, unatoč neočekivanom domaćem porazu od Kisvarde.

I Puskas Akademia je neugodno posrnula pred svojim navijačima; od onih 1:6 protiv Paksa Puljiću i suigračima sigurno još uvijek zvoni u ušima?

– Paks je neugodna momčad, makar ne smiješ dobiti šest komada kod kuće taman da igraš protiv Barcelone… Ali, dobro, poništili smo taj kiks dvama gostujućim pobjedama, osim kod Zalaegerszega slavili smo i u 1. kolu kod Ujpesta – dodaje Puljić čija se momčad u nadolazećem vikendu trebala nadigravati protiv Ferencvarosa, ali utakmica je odgođena, pa će slobodni vikend naš napadač iskoristiti za brzinski posjet Hrvatskoj.