Jalovi remi BSK-a i Cibalije, Đaković obranio penal Dabri

Točno tjedan dana nakon prvog (u kojem je Cibalia slavila 2:1), slavonski drugoligaši BSK i Cibalia odigrali su i drugi susret kontrolnog karaktera. Ponovno u Bijelom Brdu na fantastičnom terenu s umjetnom podlogom koju su dan ranije domaći nogometaši (!) očistili od snijega. BSK i Cibalia odigrat će još jednu provjeru, 6. veljače, bit im to ”generalka” uoči početka drugog dijela prvenstva.

Već u 2. minuti Laštro je nespretno u vlastitom kaznenom prostoru prizemljio Dabru, sudac Plantosar bez pardona je pokazao na ”kreč”. Međutim, ništa od inicijalnog vodstva domaćih, jer Cibalijin vratar Đaković sjajno je ”pročitao” namjeru najboljeg drugoligaškog strijelca Dabre…

To smo radili na treningu – ispalio je neposredno nakon Đakovićeve bravure Robert Jelinić, Cibalijin trener vratara, priključen ove zime stručnom stožeru čiji je šef Petar Tomić veći dio (i) ovog susreta pažljivo motrio s tribine. Nekoliko redova iznad njega, poštujući epidemiološke mjere i pripadajuću socijalnu distancu, zbivanja na terenu nadzirao je i Hrvoje Niče, novi predsjednik Cibalijina Nadzornog odbora.

Obojica su u 20. minuti mogli vidjeti još jednu sjajnu Đakovićevu intervenciju, ali i promašeni zicer Jajala koji je u 40. minuti sa svega nekoliko metara umjesto praktički nezaštićene mreže pogodio zvonik obližnje crkve svetog Nikole. I to je otprilike bilo sve u prvih 45 minuta tijekom kojih je – zanimljivo – svaka momčad u sastavu imala po jednog rođenog Vinkovčanina; Cibalia tek Miljanića, a BSK Dabru (nije pogreška, Bajić je rođen u Njemačkoj, Dalić u Zagrebu, Mišić u Županji, a sva trojica su bivši Cibalijini igrači).

Nastavak je donio ravnopravnu i ne osobito zanimljivu igru te promjenu krvne slike kod Nebesko-plavih, Cibalia je bila kudikamo vinkovačkija. Zaigrao je i Baraban, koji uskoro napušta Vinkovce i odlazi u Jarun, jučerašnja neslužbena informacija dobila je službenu formu. Cibalia neće svom kapetanu – koji je posljednjih godinu dana igrao u Vinkovcima debelo ispod realne tržišne cijene – uskratiti mogućnost solidne zarade u zagrebačkom trećeligašu u kojem će Baraban imati osjetno veće prihode i znatno manje obaveze nego u Vinkovcima.

BSK – CIBALIA 0:0

BIJELO BRDO – Stadion BSK-a. Bez gledatelja. Sudac: Denis Plantosar (Darda).

BSK: Đilas, Periša, Dalić, Majtanić, Župan, Horvat, Mišić, Čikvar, Ilić, Bajić, Dabro (još su igrali: Ezgeta, Aleksić, Dizdar, Gbane, L. Mihaljević, Gagulić, I. Mihaljević, Selbol).

Trener: Tomislav Steinbruckner.

CIBALIA: Đaković, Išasegi, Tia, Laštro, Ciprić, Baltić, Diyoke, Galić, Jajalo, Jazvić, Miljanić (2. poluvrijeme: Slukić, Nikolić, Karabatić, Karimović, Oršolić, Stanić, Mišković, Božić, Križanović, Perić-Komšić, Baraban).

Trener: Petar Tomić.