JARMINA Ilekovićevih milijun i tristo razloga za sreću

Goran Ileković, načelnik Općine Jarmina FOTO: db

Razvukao je osmijeh Goran Ileković nakon što je Općina Jarmina „prošla” na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te joj je slijedom toga pripalo 1.300.000 kuna za izgradnju ceste u Strossmayerovoj ulici. Uz napomenu da vrijednost cjelokupnog projekta asfaltiranja druge faze ceste u spomenutoj jarminačkoj ulici iznosi 2.200.000 kuna.

– Rekonstrukcija ceste podijeljena je u tri faze, odnosno dvije u Strossmayerovoj ulici i jedna u Grobljanskoj ulici koja se nadovezuje na Strossmayerovu. Za prvu fazu, od ukupne vrijednosti 1.900.000 kuna bivšoj je vlasti odobreno 450.000 kuna sufinanciranja, s tim da su oni započeli tu prvu fazu, a mi smo ju nastavili i dovršili. U trenutku mog preuzimanja odgovornosti za život Jarmine nije bila plaćena niti kuna prve faze izgradnje Strossmayerove, a prije desetak dana u cijelosti smo ju uspjeli isplatiti vlastitim sredstvima – podvlači općinski načelnik Ileković, ne propuštajući naglasiti još nešto:

– Bivšoj vlasti je za treću fazu, govorimo o rekonstrukciji Grobljanske ulice, od ukupnih 1.500.000 kuna odobreno 200.000 kuna. Pa, kako onda ne bih bio sretan s ovih 1.300.000 kuna od ukupnih 2.200.000 kuna za drugu fazu koja je projekt ove vlasti? To je doista iznad svih naših očekivanja, ogroman vjetar u leđa. Moći ćemo sada nastaviti s izgradnjom ceste, a uskoro će biti i drugih projekata, samo polako – zaključio je Ileković.