JARMINA Oko 315.000 eura za rekonstrukciju Strossmayerove i sanaciju groblja

Općina Jarmina je, nakon provedenog natječaja za rekonstrukciju ceste (uz koju će biti izgrađena i staza), odnosno II. faze u ulici Josipa Jurja Strossmayera (nastavak od vrtića prema groblju) te nakon provedenog postupka javne nabave odabrala ponudu tvrtke Cestorad kao najpovoljniju, a sve u skladu s objavljenim kriterijem za odabir ponude te uvjetima i zahtjevima iz dokumentacije o nabavi. 
– Vrijednost ugovorenih radova iznosi 271.331,05 eura, s tim da Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU projekt sufinancira u iznosu od 172.000 eura. Uskoro krećemo u realizaciju – informirao je općinski načelnik Goran Ileković.
I to nije sve…
 
– Proveden je i postupak javne nabave za projekt izgradnje komunalne infrastrukture na mjesnom groblju u Jarmini, također sufinanciran od strane istog ministarstva.
Kao najbolji ponuđač odabrana je tvrtka Mali Zidar čiji će djelatnici uskoro započeti radove – izvijestio je Ileković (i) o projektu vrijednom 43.600 eura kojim će se popločiti 590 kvadrata platoa ispred kapele i mrtvačnice na mjesnom groblju te postaviti nova panel ogradu sa strane do dječjeg dijela groblja. 
Uza sve to, jučer je započelo postavljanje rasvjete u Ulici Augusta Šenoe kod nogometnog igralište, na šest rasvjetnih stupova.
 
– Svim ovim projektima nastojimo poboljšati komunalnu infrastrukturu i život svih mještana općine Jarmina. Za bolju i ljepšu Jarminu! – zaključio je Ileković.