JARMINA Za obnovu igrališta na tzv. Staroj školi oko 160.000 eura, uglavnom iz EU blagajne

Goran Ileković, općinski načelnik Jarmine FOTO: db

Igralište tzv. Stare škole u Jarmini, kultno okupljalište tamošnjih nogometnih španera, uskoro će biti obnovljeno i kao takvo mnogo pogodnije za njegove brojne korisnike.

– Sanacija podrazumijeva izgradnju invalidnog pristupa, ograde, opločnjaka, obnovu zida, ograde, svakako i tribina, a pristupili smo i rekonstrukciji postojeće rasvjete. S obzirom na to da se u neposrednoj blizini igrališta nalazi i Dom branitelja, iskoristit ćemo ovaj stvaralački zamah, pa ćemo na toj zgradi, uz pomoć Krapinsko-zagorske županije, realizirati projekt energetske obnove te pripadajuće fasade i terase na otvorenom – informirao je općinski načelnik Jarmine Goran Ileković.

Da ne zaboravimo još jednu bitnu stavku, a vezana je uz već spomenuto igralište, koje će odskora biti presvučeno gumenom, odnosno antistresnom podlogom, što će zasigurno povećati komfor, ali i sigurnost njegovih korisnika.

– Po završetku radova o kojima govorimo, a to će se dogoditi najvećim dijelom do kraja aktualne kalendarske godine, dobit ćemo reprezentativnu cjelinu koja uključuje crkvu sv. Vendelina Opata, zatim malo svetište Majke Božje Bistričke kao dašak Zagorja u Slavoniji koje je u završnoj fazi izgradnje, sportsko igralište, braniteljski dom te moderni dječji vrtić. Dakle, za svakog ponešto – dodao je Ileković koji je u završnim rečenicama otkrio i detalje financijske konstrukcije:

– Većinu sredstava utrošenih na spomenute aktivnosti povukli smo iz EU fondova, a preostali dio iz vlastitih sredstava. Sveukupna vrijednost je otprilike 160.000 eura.