Jarminački vrtićarci oduševljeni posjetom vinkovačkom aerodromu Sopot

Jarminački vrtićarci, Leptirići i Pčelice, posjetili su vinkovački aerodrom Sopot. Razdraganu skupinu ondje je dočekao upravitelj aerodroma Milan Mravinac koji je bio izložen brojnim pitanjima znatiželjnih mališana koji su se potrudili što glasnije pokazati svoje poznavanje aviona; znali su što su krila, čemu služe, gdje se nalazi propeler, a gdje motor, kako avion leti visoko kao ptice… 

Njihove mlade odgojateljice Natalija Bartoš-Vukić, Tihana Videković i Magdalena Rožić, uspješno su kontrolirale dječju radost i neobuzdanu želju da čim prije dotaknu avion. Pomagala je pritom i Monika Hanžek, tajnica Dječjeg vrtića Jarmina, sve to pod budnim okom ravnateljice Vere Petrovečki koja je inicirala i osmislila ovaj posjet aerodromu.

Vrhunac veselja bio je kada je njihova teta Magdalena sjela s pilotom Mravincem u avion, pred njihovim malenim očima zabrundao je motor zrakoplova, a potom i izišao na poletno-sletnu stazu aerodroma. Velika buka motora pri punoj snazi, zatrčavanje i uzlijetanje…. Pa onda i nekoliko krugova iznad aerodroma.

Dječica su sve to slijedila netremice i svesrdno mahala svojoj teti, a najsretniji su bili kada je avion sletio, teta izišla iz aviona, a oni se grupno zaletjeli prema njoj grleći je uz nesputane izraze glasne radosti zbog njenog sretnog silaska s nebesa!

Mališane je čekao daljnji dnevni raspored po planu današnjeg puta, pa su se, puni emocija i pozitivnih uzbudljivih utisaka ukrcali u autobus. I mahnuli na pozdrav. Do sljedećeg viđenja…