Jarminčani od 14. do 18. ožujka prikupljaju pomoć za izbjeglice iz Ukrajine

I Jarminčane uznemiruju vijesti o oružanom sukobu u Ukrajini koje im vraćaju slike stradanja iz Domovinskog rata, ali pobuđuju rijeku humanosti kod ljudi koji žele pomoći stradalnicima. Stoga se Općina Jarmina u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci priključila prikupljanju pomoći za izbjeglice iz Ukrajine koji su domove napustili s vrećicama u rukama.

Od prehrambenih proizvoda prikuplja se: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva, marmelada, hrana za bebe, kašica, žitne pahuljice/pahuljice za djecu.

Nasušno su potrebne i higijenske potrepštine: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

– Pozivam sve koji to mogu i žele da još jednom pokažu kako veliko srce imamo i da se uključe u ovu akciju doniranjem navedenih proizvoda. Pomoć će biti prikupljana u prostorijama Općine Jarmina od 14. do 18. ožujka u vremenu od 8 do 11 sati. U ime stanovništva izbjeglog iz Ukrajine i Općine Jarmina unaprijed zahvaljujem svima na donacijama – poručio je Goran Ileković, načelnik Općine Jarmina.