Jarminčani „petardom” u Boboti zaposjeli vrh ljestvice MŽNL Osijek-Vinkovci; Borac – Borinci 1:5

Jarminčani su u zaostaloj utakmici 10. kola MŽNL Osijek-Vinkovci, svojevremeno otkazane na zahtjev Borca, suvereno promarširali Bobotom i „petardom” – koja je odjeknula u mreži domaćeg vratara Petrovića – zaposjeli vrh ljestvice.

Šanse oslabljenih Boboćana protiv Zelenih bile su simbolične, gotovo manje od nikakvih. Borinci su već u 7. minuti poveli nakon dojmljive akcije terceta Dumbovečak-Jurišić-Petrovečki koju je potonji pretvorio u 0:1. S minimalnom prednošću gosti su otišli predah, ponajprije stoga što je Petrović obranio nekoliko teških lopti.

No, odmah početkom nastavka, Jarminčani preko svog najboljeg strijelca Ležaića udvostručuju prednost, a u 52. minuti Dumbovečak izmiče Borčevoj obrani i zabija za 0:3.

Tek potom Borac je počeo nešto igrati. Mrdeša, bolje rečeno. Bivši Cibalijin igrač u 59. minuti uzdrmao je okvir gola, a desetak minuta kasnije sjajno je pogodio iz „slobodnjaka” s 20-ak metara – 1:3.

Ali, bio je to „labuđi pjev” domaćih koji su se u posljednjih 15-ak minuta suočili s još dvije neprilike; Jurišić je dugački napad Borinaca koji je obranu Borca rastezao kao harmoniku dugmetaru okončao preciznim hicem s ruba kaznenog prostora u malu mrežu, a Kovačić je u posljednjim trenucima utakmice zabio za 1:5.

Možda to i ne bi bio kraj mukama domaćih i njihovih malobrojnih navijača da sudac Furlić nije označio završetak utakmice 20-ak sekundi prije isteka 90. minute. Nitko mu nije zamjerio.

Lepe ti je, lepe ti je, Zagorje zelene…”, orilo je igralištem u Sportskom centru Bobota. Znali su i ovaj trijumf proslaviti nogometaši Borinaca sa svojim navijačima. Odlični su i u trećem poluvremenu…

Borinci su prvi na ljestvici, imaju okruglih 30 bodova. Slijede Borac (KV) s 27, Dilj i Valpovka s po 26, Otok i Radnički (M) s po 23 i svi ostali…

BORAC (B)               1

BORINCI                   5

BOBOTAIgralište u Sportskom centru Bobota. Gledatelja 65. Sudac: Renato Furlić (Beli Manastir) 7. Pomoćnici: Hrvoje Orešković (Đakovo) i Marko Tomić (Gorjani).

STRIJELCI: 0:1 – Petrovečki (7), 0:2 – Ležaić (47), 0:3 – Dumbovečak (52), 1:3 – Mrdeša (68), 1:4 – Jurišić (74), 1:5 – Kovačić (90).

BORAC (B): Petrović 6, Mrdeša 6,5, Medić 5, Bjelajac 5, Rusmirović 5, Kovačević 6, Stanušić 5, Tošić 5, Vidaković 5, Milovanović 5, Periškić 5 (od 71. Šljokić -). Trener: Miodrag Radić 5.

BORINCI: Aleksić 6,5, Flinčec 6,5, Do. Prišćan 6,5, Petrovečki 7 (od 83. A. Ileković -), Novoselac 6,5, Brlečić 7,5, Dumbovečak 7,5, K. D. Ileković 6,5 (od 66. Kovačić 7), Kiš 7, Jurišić 7,5, Ležaić 7. Trener: Marko Novoselac 7,5.

Žuti karton: Mrdeša (57).

Igrač utakmice: Gabriel Brlečić.