Jarminčani u obranu jesenskog naslova MŽNL OS-VK bez prvog topnika lige Kovačića

Stjepan Kovačić sljedećeg proljeća će igrati za Đakovo-Croatiju FOTO: db

Nakon mjesec i pol dana stanke trener Marko Novoselac okupio je zelene trupe koje su prošle jeseni igrale najučinkovitiji i najlepršaviji nogomet u odnosu na konkurente iz MŽNL Osijek – Vinkovci. Što je rezultiralo osvajanjem naslova jesenskog prvaka.

Rubrika „dolasci” u Borincima je ostala prazna. U „odlascima” su, pak, notirana dva gubitka; korisni David Culi nastavit će u tordinačkom Zrinskom, a teško zamjenjivi Stjepan Kovačić – s 19 pogodaka prvi strijelac lige! – u trećeligašu Đakovo-Croatiji.

– Imamo u planu dovesti neka pojačanja, ali dok ih ne reliziramo nećemo na tu temu prozboriti ni slovo. Raduje me što su nam se priključila šestorica juniora na koje ozbiljno računam u proljetnom nastavku sezone – informirao je Novoselac, trener momčadi koja je osim naslova jesenskog prvaka MŽNL Osijek-Vinkovci osvojila i Kup NS Vinkovci.

– Proljeće? Ne bih ništa prognozirao, još manje obećavao. Osim da ću inzistirati na tome da na svakom treningu i utakmici budemo maksimalni. Igračku kvalitetu imamo, neovisno o spomenutim odlascima. Odradimo li kvalitetno pripremno razdoblje opet će biti radosti za naše navijače, opet ćemo biti momčad koja će težiti pogotku više, uz atraktivan i dopadljiv nogomet kakav smo igrali i do sada – dodaje Novoselac.

U nadolazećih pet i pol pripremnih tjedana Jarminčani – koji su obranu naslova krenuli skromno i ponizno, bez pompoznih najava – odradit će 24 treninga uz šest kontrolnih utakmica. Prva je na rasporedu u nedjelju u 14 sati, protivnik je HAŠK-Sokol iz Starih Jankovaca. Mjesto radnje Petrovci.