Jasna Buhač-Starc: Put istine katkad je stvarno preskup i bolan, ali je jedini ispravan

Jasna Buhač-Starc emitirala je naglašeno zadovoljstvo nakon promocije knjige „Povijest jedne laži” koju je autorski potpisala i koja je promovirana u prostoru vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske.

– Sve je prošlo super, posebno sam sretna zbog velikog odaziva. Hvala svima koji su pronašli vrijeme i svojim dolaskom uveličali ovaj za mene poseban dan. Emocije su učinile svoje pa su me u nekim trenucima možda i svladale, premda sad radila na tome da ih nekako stavim pod kontrolu – podvlači Jasna Buhač-Starc.

Ipak, ostalo je nekoliko praznih stolaca…

– Od mojih 15-ak bivših kolega iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske mom pozivu na promociju odazvala su se samo dvojica. Ne, ne zamjeram ovima koji nisu došli, ostavljam otvorenom mogućnost da je i strah učinio svoje, stoga ih i razumijem.

Knjiga „Povijest jedne laži” govori o višegodišnjoj golgoti koju je autorica proživjela nakon suspenzije u Službi kriminalističke policije u kojoj je radila na predmetu vezanom uz razotkrivanje ratnog zločina na Ovčari. Ostala je bez posla, na životnoj vjetrometini… Sve to prenijela je na papir, ukoričila i sinoć predstavila.

Na promociji knjige osim autorice govorili su i urednik Vladimir Bakarić te lektorica i recenzentica prof. Nina Martinović Salatović.

– Ne sramim se niti jednog dana svog dosadašnjeg života i ni pred kim neću spustiti glavu jer nemam razloga za to. Put istine ponekad je zaista previše skup i bolan, ali je jedini ispravan način života. Nažalost, danas je moral jako skupa i ekskluzivna kategorija. Ja ga imam, imala sam ga i imat ću ga dok sam živa – poručila je na kraju Buhač-Starc.

Inače, umjesto zaključka, knjiga „Povijest jedne laži” može se naručiti izravno od autorice na broj telefona 098/618-324.