Jazvić: Nisam JA ostavio Cibaliju u ligi, MI smo ju ostavili! Jozinović? Nikad me nitko nije tako uvrijedio…

Val euforije zapljusnuo je nogometne Vinkovce nakon što se u grad na Bosutu probila vijest da Filip Jazvić ostaje Cibalijin! Prva nebeskoplava kopačka u Vinkovcima je još najmanje godinu dana…

– Što se mene tiče, može i dvije – uzvraća Jazvić pa (u)kratko prepričava što se događalo zadnjih desetak dana, koliko su trajali njegovi pregovori/razgovori/dogovori sa sportskim direktorom Zoranom Tomićem:

– Malo se sve rastegnulo jer je direktor paralelno rješavao još neke važne poslove, prije svega onaj s trenerom, a i ja sam na stolu imao jednu stvarno dobru ponudu iz inozemstva. U utorak sam imao let za tu destinaciju, ali je gospodin Tomić „doletio” u Šibenik, prezentirao mi ambicioznu priču za sljedeću sezonu u kojoj sam se vidio i – pao je dogovor. Stvarno sve skupa izgleda vrlo ozbiljno, želja mi je biti dio tog ambicioznog projekta.

SD kaže: „Nisam poznavao Filipa od ranije, ugodno su me iznenadili njegovi zahtjevi koji u potpunosti uvažavaju financijsku situaciju u kojoj se nalazimo…”.

– Gledajte, u mom sustavu vrijednosti financije su važne, ali nisu presudne. Presudna je bila ozbiljnost predstavljenog projekta koja ne samo da se nazire, nego je vrlo opipljiva. Ovoga ljeta dogodit će nam se napokon da ćemo na prvoj prozivci imati 90 posto ekipe na okupu. Sjetite se kako je bilo u protekle dvije godine; skupljali smo se do Vinkovačkih jeseni…

Navijači su sretni, ostao je, može se čuti, „čovjek koji nas je ostavio u ligi!”…

– Nisam ja ostavio Cibaliju u ligi, mi smo ju ostavili. Moj doprinos je bio takav kakav je bio, ali bez ostatka momčadi, trenera Karaule i Kerića, pa u konačnici i navijača svi ti moji golovi bili bi uzaludni.

A to su bili presudni pogoci za jednako krucijalne bodove; u Bijelom Brdu za 1:1 protiv BSK-a, hat-trick u Vinkovcima protiv Dinama II (5:2), dvaput je zabio (u) Solinu (4:2), pa jednom za pobjedu nad Croatijom u zadnjem kolu (1:0). Na kraju sedam komada, bilo bi ih valjda u triput više da nije (naj)veći dio sezone proveo na bolovanju. No, zaigrao je u završnici sezone kada je bilo najpotrebnije. I – primijetit će netko – kada je otišao Darko Jozinović

– Trener Jozinović to je i sam negdje izjavio, da sam se vratio na teren čim je on otišao. I uvrijedio me pritom kao nitko u karijeri! Ispalo je da sam folirao ozljedu sve dok on nije otišao, no to je bila čista podudarnost. Razjasnimo jednom za svagda; nisam imao problem s trenerom, nego s mišićem lista. Vratio bih se zasigurno i ranije na teren da sam ispoštovao liječnički protokol do kraja i potpuno izliječio problematičnu ozljedu, tako da sam i ja u cijeloj priči malo kriv. Ali, dovoditi moj povratak na teren u tako ružnu konotaciju s bivšim trenerom čini me nesretnim.

Malo o novom treneru…?

– Radotića poznajem kao igrača, znam da je bio veliki radnik, o njemu sam i kao treneru čuo sve najbolje. Jedva čekam početak priprema.

Na kojem će se pojaviti potpuno zdrav?

– Sigurno. Ne dovodim se ni u kakve rizike, održavam kondiciju i 7. srpnja u Vinkovce stižem spreman za pripreme. Inače, jedan od nimalo beznačajnih razloga mog ostanka u Cibaliji jest i taj što osjećam dug prema klubu iz prošle sezone koju sam gotovo u cijelosti propustio zbog te nesretne ozljede.

Rečenica-dvije o navijačima koji ne skrivaju sreću zbog Jazvinog ostanka?

– Sretan sam zbog njihove sreće, ali, vjerujte mi, ja sam još sretniji što ostajem. S našim navijačima imam super odnos, prepoznali su valjda da dajem sve od sebe i to cijene. I inače, o njihovoj privrženosti klubu ne treba trošiti riječi. Želim nam mnogo razloga za slavlje pod istočnom tribinom u sljedećoj sezoni.

Dobra nogometna atmosfera u Vinkovcima se polako generira i akumulira, a i ambicije rastu kao kvasac na radijatoru…

– I ja sam vrlo optimističan, osjećam neku dobru vibru. I osjećam da imamo pokriće za optimizam. I prošle sezone, dok nas nisu sasjekle ozljede, pokazali smo da smo spremni svakoga baciti u probleme. Imali smo stvarno puno pehova, teško da nam se takva serija može ponoviti. Pa, Diyoke je dvaput lomio nogu! Uglavnom, daj Bože zdravlja, mislim da uz prošlosezonsku ekipu, Radotićev rad i određene nevelike kadrovske korekcije možemo napasti 1. mjesto – zaključio je Jazvić.