Jazvić: Uh, vraški teška utakmica, kod 3:2 opasno se lomilo! Ultrasi? Oduševljava takva privrženost…

Filip Jazvić s navijačkim tandemom Jakuš-Distler i trenerom Karaulom FOTO: db

Bila je to priredba koja mami pljesak! Završilo je 5:2, Dinamu II zabio je triput, asistirao jednom, posve dovoljno da vinkovački junak Filip Jazvić raširi osmijeh!

– Samo naizgled se čini da je bilo lako. Ali, daleko od toga. Vraški teška utakmica, nervozna, kod 3:2 opasno se lomilo – napominje u uvodu Cibalijin trkač, paker, a osobito strijelac!

A onda je Jazva na hat-trick naslonio i asistenciju; njegovu povratnu loptu na „recepciji” je spremno dočekao Diyoke i – 4:2. Smajić je golgeterskim prvijencem duboko u nadoknadi sve skupa začinio, stavio višnju na šlag.

– Svašta se izdogađalo u tih 90 minuta, teško i za prepričati. No, važno je da smo na kraju uzeli ta tri boda, vjerujem ključna za ostanak.

Jazvićeva jučerašnja prezentacija, tijekom koje je šarao po svim plohama napadačke trećine, potvrđuje kako je posrijedi nepatvoreni as čija klasa ostavlja tek jedan upitnik; je li jači po eksplozivnosti ili preciznosti? Nevažno. Važno da se ukazao kad je najpotrebnije!

– Uh, svašta sam prošao kroz ovu sezonu što se tiče ozljeda, mogao bih knjigu napisati o tome. Bogu hvala, uspio sam se vratiti u završnici sezone, tu sam za svoju ekipu i naše navijače.

Koji su i jučer bili sjajni!

– Navijači imaju pravo kritizirati kad je loša igra, što su i učinili nakon Bijelog Brda. Kad je kritika zaslužena, treba ju muški podnijeti. Trgnuli smo se, ako hoćete i trgnuli su nas, bodrili nas protiv mladih dinamovaca cijelu utakmicu, svakako je njihov doprinos ovoj pobjedi nemjerljiv. Oduševljava takva privrženost, ljubav bez cijene i granica!

Oduševili su jučer i Nebeskoplavi, skok na 11. mjesto dostojna je nagrada za ono što su jučer ponudili na terenu. No, je li to bila njihova objektivna razina ili tek produženi trenutak inspiracije…?

– Kad smo koliko-toliko kompletni, malo tko nam može odoljeti. Evo, vratio se i Diyoke koji je također kao i ja propustio dobar komad sezone. Podsjećam i na to da nam fale još Jelić, Osmić i Perić-Komšić, s njima bismo bili još konkurentniji za tri snažna aduta. 

Nije još gotovo…

– Ma, kakvi gotovo! Ali, sve je na nama, to je najbitnije. Idemo u Solin odigrat hrabru utakmicu i uzet’ bodove, da uoči zadnjega kola protiv Croatije nemamo ni „i” od imperativa – zaključuje Jazvić.