JEDINSTVENI NATJEČAJ U Štitaru započeli radovi na krčenju poljskih puteva i otkupu biomase

Općina Štitar početkom aktualne kalendarske godine raspisala je javni natječaj za prodaju biomase (drveća i grmlja) sa zapuštenih poljskih puteva na svom području. Natječaj je postavljen tako da je kupac dužan o svom trošku okrčiti, pokupiti i izvagati biomasu te platiti Općini Štitar natječajem utvrđenu najpovoljniju cijenu po toni biomase.

Ovaj po mnogo čemu jedinstveni natječaj za prodaju trnja i drugog raslinja na poljskim putevima izazvao je velik interes šire javnosti, a danas su započeli i radovi na krčenju te otkupu biomase.

 

– Izuzetno sam zadovoljan što Općina Štitar neće imati troškova krčenja lenija nego ćemo nešto čak i zaraditi. Krčenjem poljskih puteva od kojih su neki potpuno neprohodni znatno će se skratiti duljina putovanja do pojedinih predjela na koje se sada mora ići zaobilaznim i duljim putevima. Osim toga smanjit će se šteta od zasjene, a neće se niti gaziti usjevi kada se trnje zaobilazi – rekao je općinski načelnik Stjepan Gašparović (HSS) koji ovim putem moli mještane Općine Štitar da budu prisutni prilikom krčenja lenija pokraj njihovih njiva kako bi se spriječili eventualni nesporazumi oko međe.