JEDNA DUŠA, A NAS DVOJE Juzbašići osigurali tri milijunska projekta i 90 novih radnih mjesta!

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u današnjem radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji naglasak je stavio na vlastito upoznavanje s tijekom novih započetih projekata koji su dodijeljeni u okviru Ministarstva kojem je on na čelu.

S oduševljenjem mogu dočekati ministra Piletića koji je Županji omogućio dva projekta Zaželi; jedan izravno Županji, a drugi udruzi Golubovi čime smo osigurali maksimalan iznos financiranja od strane ministarstva u Gradu na Savi, rekao je gradonačelnik Županje Damir Juzbašić.

Upravo zahvaljujući ovim sredstvima, 50 Županjki dobit će posao u narednih 28 mjeseci, čime je riješen problem dugotrajne nezaposlenosti među određenom populacijom u Županji, ali i omogućena kvalitetna usluga u domaćinstvima starih i nemoćnih.

Ne stajemo na ovome već će Grad Županja iznaći novce za još deset žena pa će ukupno 60 naših sugrađanki biti uključeno u ove aktivnosti, rekao je gradonačelnik Županje Juzbašić.

Na istom tragu razmišljanja je i prezumenjak, Andrija koji uspješno desetljećima vodi Bošnjake.

Projekt ‘Zaželi’ je jedan od najuspješnijih projekata na razini Hrvatske, a mi u Bošnjacima dobili smo maksimalnih milijun i 440 tisuća eura kroz koji zapošljavamo teško zapošljive kategorije žena, dakle njih 30. Sada smo ovaj problem riješili na duži rok, a nadam se kako će ovaj projekt zaživjeti kao standard, a ne kao projekt, rekao je načelnik Bošnjaka Andrija Juzbašić.

Neizravnu potvrdu ovog vapaja, Juzbašić iz Bošnjaka dobio je od samog ministra.

Osigurali smo stabilnost s obzirom kako ovi projekti sada traju tri godine, a ne šest mjeseci. Ovaj oblik rada i pomoći treba biti stalni model funkcioniranja, a ne u projektnom obliku. Radimo na tome, optimističan je ministar.

Kroz projekte Zaželi u našoj županiji bit će otvoreno nekoliko stotina radnih mjesta, a Ministarstvo paralelno radi na širenju i ostalih socijalnih usluga. Tako je u Županji uređena zgrada Centra za socijalnu skrb za što je utrošeno 150 tisuća eura iz EU izvora, čime je zgrada prilagođena osobama s invaliditetom, poboljšani su uvjeti stručnog rada i kao i uvjeti boravka. Upravo je danas riješena velika stvar po pitanju poludnevnog boravka za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji će u narednim tjednima biti osiguran u Županji u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Sv. Ana.

Jačamo kapacitete i činimo dostupnim socijalne usluge koje su potrebne za najmlađe, ali  i najstarije, kratak je ministar Piletić.

Prilikom boravka u posavskom kraju, ministar Piletić obišao je i druge projekte koji su koristili sredstva državnog proračuna i Europske unije. Slavonska kuća, Dom kulture, Vatrogasni dom, ali i obnova crkve, samo su neke od stvari koje su Bošnjaci dobili posljednjih godine.

Nema veze ovo s izborima, ovo se radi već godinama! Ovo je realizirano, a započeli smo s radovima izgradnje vrtića i kanalizacijske mreže koji će biti okončani u godinama koje slijede. Tako da je ovo kontinuitet, a ne bljesak, pojašnjava Andrija Juzbašić.