Jeste li poznavali profesora Nonu?

FOTO: igš

PIŠE: Ivan Grigić-Šinko

Ovih dana, u sjeni nešto poznatijeg Wimbledona, održat će se turnir u čast velikog sportskog radnika, pedagoga i teniskog zaljubljenika Zvonimira Nikolića None!

Sve bitno o ovom događaju ćete naći u pozivnici na kraju teksta, a ja bih samo s par šturih i bezosjećajnih natuknica napisao nešto o našem Noni.

Profesor tjelesnog, teniski trener, organizator gradskih i županijskih prvenstava, rukometni vratar i trener(!), pokretač mnogobrojnih radnih akcija uređenja okoliša, alfa i omega projekta besplatne škole tenisa za sve učenike osnovnih škola, istaknuti član Teniskog kluba Vinkovci, osnivač Teniskog kluba Tehničar

Sve navedeno ni približno ne može opisati osobu za kojeg njegove kolege i bivši učenici tvrde „super čovjek“, „veliki čovjek i profesor“, „legenda škole“, „živio je tenis“…

Nona je preminuo 2017. godine od posljedica moždanog udara, a skupina entuzijasta okupljenih oko TK Tehničar na ovaj mu način želi odati počast.

Ne možemo prognozirati pobjednika, ždrijeb pa čak ni vremenske uvjete, ali jedno je sigurno, a to su dvije stvari: čeka nas vrhunski tenis, sjajna zabava i, što je najvažnije, čuvanje uspomene na lik i djelo gospodina Nikolića.