Još 20 dana za prijavu na 4. Vinkovački polumaraton

Udruga FCT, Institut za unaprjeđenje kvalitete života i In_spector fitness Vinkovci u suradnji s Gradom Vinkovcima, Vukovarsko-srijemskom županijom, Turističkom zajednicom grada Vinkovaca i Učilištem Studium 8. listopada organizira događaj Vinkovački polumaraton.

– Vinkovački polumaraton je događaj kojim se promiče trčanje, ali i ljepote i znamenitosti Vinkovaca, a sastoji se od dječje utrke na 800 metara, utrke građana na 7 kilometara, utrke polumaratona duljine 21.1 km, štafetne utrke 3×7 kilometara te zabavnog programa koji je ove godine, kao i cjelokupan događaj, posvećen vinkovačkoj punk-rock sceni. Medalje i majice nose grafiku s popisom vinkovačkih punk i rock grupa, a u zabavnom dijelu programa neke od njih će nastupati. Ove godine željeli smo promovirati vinkovačku punk rock scenu i podsjetiti mlade na to da su Vinkovce još davnih sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća vinkovačke punk i rock grupe pozicionirale na kartu urbanih središta tadašnje Jugoslavije, a kasnije i naše Hrvatske. Dizajn majica i medalja je jedinstven i svakako će predstavljati lijep suvenir i uspomenu svim natjecateljima i volonterima – izvijestio je Hrvoje Klarić, predsjednik Udruge FCT.Sve ukazuje na to da će ove godine odaziv natjecatelja biti rekordan. Međunarodni karakter je već posve izvjestan jer su pristigle prijave iz Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine što pokazuju kako se Vinkovački polumaraton sve bolje pozicionira na kartu regionalnih natjecanja.

– Osim najpopularnije utrke polumaratona, ove godine imamo veliki broj prijava na utrku građana 7 kilometara, a posebno nas veseli više od 90 do sada prijavljenih natjecatelja za dječju utrku na 800 metara. Gradske utrke obilježja su urbanih središta i drago nam je što djeca od malih nogu sudjeluju u urbanim sadržajima našega grada. Da, prema trenutnoj dinamici prijava ove godine očekujemo rekordan broj sudionika u svim utrkama – dodao je Klarić.

Organizatori su proteklih godina primijetili kako se u utrke koje organizira Udruga FCT sve više uključuju osobe povećane tjelesne mase i zato su ove godine odlučili dodati novu kategoriju XXL koja se odnosi na muške natjecatelje preko 100 kilograma i natjecateljice teže od 80 kilograma.

– Turistički potencijal događaja prepoznali su hotelijeri te je Hotel Admiral svim natjecateljima omogućio popust na smještaj. U svakom startnom paketu sadržani su promotivni materijali Turističke zajednice grada Vinkovaca jer želimo da svaki natjecatelj osim iskustva ponese i informacije o samom gradu i našim turističkim potencijalima. Ovim putem želimo zamoliti sve građane za strpljenje u prometu i podršku natjecateljima – zaključio je Klarić koji je ovom prigodom onim odvažnijim i spremnijim uputio još jedan poziv  za sudjelovanje  putem linka https://www.stoperica.hr/natjecanje/vinkovci-half-marathon-2022/79 uz napomenu kako su prijave moguće još 20 dana.