Još bolja suradnja Vukovarsko-srijemske i Istarske županije glavna tema sastanka Dekanić-Miletić

Vukovarsko-srijemsku županiju posjetio je danas župan Istarske županije Boris Miletić koji se u razgovoru sa svojim domaćinom Damirom Dekanićem, županom vukovarsko-srijemskim, dotaknuo nekoliko tema. Sastankom je ipak dominirala ona vezana uz produbljivanje suradnje dvaju županija:

– Prostora za suradnju ima. Istarskoj županiji, primjerice, potrebni su poljoprivredni proizvodi. Ukoliko se na istoku proizvodi pšenica potrebno ju je proizvesti kao gotov proizvod, a Istra je područje gdje se to traži. Vjerujem kako ćemo do kraja mandata sigurno imati rezultata – rekao je Miletić naglašavajući kako svaka regija mora imati jasnu viziju razvoja te da razmišljanja idu u pravcu kako unaprijediti proizvodnju, kako povezati zelenu i plavu Hrvatsku, kako osigurati da se od primarne proizvodnje dodanom vrijednošću dođe do finalnog proizvoda, što su to mogućnosti razvoja turizma na ovom području koje ima doista ogroman potencijal.

– Ono što svijet danas traži jest ono autentično. Imamo čistu zemlju i zdrave proizvode, a turizam je prilika da se oni direktno plasiraju. Vrlo važan projekt za Vukovarsko-srijemsku županiju jest mapiranje potencijalnih područja za ulaganja – dodao je Miletić.

Župan Dekanić najavio je kako će najavljena suradnja dviju županija u praksi zaživjeti već do kraja aktualne kalendarske godine.

– Ono što je trenutno naš prioritet jest već spomenuto mapiranje potencijalnih područja za ulaganje, a nakon toga slijedi potraga za investitorima i to onima koji će investirati u ono što mi želimo. U tom kontekstu općine i gradovi moraju istaknuti svoje želje. U svakom slučaju, današnji sastanak s kolegom Miletićem držim konstruktivnim i svrsishodnim – naglasio je Dekanić.