JOŠ NISTE? Evo ideja kako bojati pisanice

Mnogi od vas će danas bojati uskrsne pisanice, a mi vam donosimo nekoliko kreativnih ideja kako da bojanje pretvorite u zabavu za najmlađe i stvaranje lijepih uspomena. Prvo naravno trebate skuhati jaja, možete ih kuhati samo u vodi ako želite da jaja zadrže svoju osnovnu boju, a možete ih i izbijeliti tako da ih kuhate u otopini octa i vode u omjeru 1:1. Izbijeljena jaja lakše prime ostale boje, pa smo se mi ovaj put odlučili upravo za takva.

Kad su djeca u pitanju svi pazimo da su što manje u dodiru s umjetnim bojama i štetnim tvarima, pa smo se oduševili prirodnim bojanjem jaja s pomoću čaja. Zakuhajte vodu, u šalicu stavite četiri vrećice zelenog čaja i žlicu octa i potopite jaja u šalicu na desetak minuta. Dobiti ćete lijepu žutu boju jaja. Isti postupak napravite s čajem od šipka i dobiti ćete jaja sive boje. Ako pak volite narančastu upotrijebite crni čaj. Ne zaboravite dam vam mali umjetnici pomažu u ovim aktivnostima, tako da prije nego jaja potopite u čaj dajte im pastele u ruke i neka po jajima crtaju razne oblike po njihovoj želji, crteži će biti sačuvani, a jaja obojena.

Popularno ukrašavanje jaja su i jednostavni crteži nasmijanih lica koje zaista lako možete napraviti u kojoj god boji želite, boje vaših markera su vaše granice, a kao zanimljiv detalj za kraj predlažemo da ih ukrasite šarenim listićima ukrasnih papira. Zaista izgledaju svečano, zar ne?

Male ručice vole bojati kistovima, pa zašto ne biste vodene boje ili tempere upotrijebili za ukrašavanje jaja na malo drugačiji način? Bilo da tapkate, crtate, bojate ili stvarate prave umjetničke scene, ova jaja će zasigurno imati pravi umjetnički potpis.

Nekako su nam svima draga ona tradicionalna jaja obojena u lukovici, ali i tu možete napraviti mali zaokret tako da osim cvijeća ili raznih listića trave koje ćete ubrati za tu prigodu, jaja možete odjenuti u mrežaste vrećice, npr. one u kojima u trgovini bude upakiran luk, a rezultat će biti zaista efektan.

Naravno, možete na kuhana jaja jednostavno zalijepiti razne šarene naljepnice i stvarati prave male umjetničke instalacije. Mogućnosti je bezbroj, a izbor je vaš, ne moraju biti savršena, kakva god da budu ako ih budete radili u veselju s djecom njima će biti najbolja. Uživajte u ukrašavanju!