JOŠ STIGNETE Noć knjige traje sve do ponoći!

IZVOR: Grad Vinkovci

Trinaesta po redu Noć knjige, ali prva u novoj vinkovačkoj Knjižnici, u prvim minutama ispunila je sva očekivanja, kako zaposlenika Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, tako i stalnih posjetitelja, ali i onih koji će to večeras zasigurno postati.

Evo, izgradnjom nove Knjižnice, a brojke to potvrđuju, u Vinkovcima se puno više čita, ali i boravi u Knjižnici. Možemo svaki dan vidjeti prepunu knjižnicu djece koja se ovdje druže, razgovaraju, a vjerujem ponešto i pročitaju. Sve ovo smo i željeli kada smo gradili Knjižnicu, zato mi je iznimno drago da smo večeras ovdje. Po žamoru vidite da ljudi i djeca uživaju i to je u stvari cilj koji smo postigli s ovako lijepim objektom, naglasio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ova manifestacija održava se povodom Svjetskog dana knjige, ali i Dana hrvatske knjige. Među brojnim gostima, večeras su u Vinkovcima blogerica i najstrastvenija domaća ljubiteljica knjiga Alis Marić te hrvatski pisac Robert Perišić.

Ovo je prva noć knjige u novoj zgradi, s brojnim gostima koji će predstaviti svoju knjigu, kao i broj radionica za najmlađe, dok mladi imaju detektivsku igru. Sadržaj je sve do ponoći i vjerujem da smo za svakoga nešto zanimljivo osigurali. Imamo i sajam knjiga s nakladničkim kućama tako da se po promotivnim cijenama može obogatiti privatna kućna biblioteka, istaknula je ravnateljica Knjižnice Vedrana Lugić.