Josip Dabro istupio iz HDZ-a, u trku za župana će kao nezavisni kandidat!?

FOTO: Facebook

Ono što se već neko vrijeme nagađalo, danas se i obistinilo; Josip Dabro, aktualni zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, istupio je iz članstva Hrvatske demokratske zajednice. Tim povodom uputio je i pismo predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću sljedećeg sadržaja (preneseno u integralnoj verziji):

„Potaknut iznimno negativnim ozračjem i narušenim međuljudskim odnosima u županijskoj organizaciji HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije uzrokovanih nedostatkom upravljačke strategije, nedostatkom potrebe za okupljanjem i zajedništvom nedavno izabranog vodstva osjećam moralnu dužnost kao dugogodišnji član (član Mladeži HDZ-a od 1999. godine) i dužnosnik.

– predsjednik Mladeži HDZ-a G.O. Otok od 2005. – 2014. godine,

– predsjednik Ž.O. MHDZ-a VSŽ od 2013. – 2018. godine,

– član Predsjedništva MHDZ-a od 2013. – 2018. godine,

– potpredsjednik G.O. HDZ Otok od 2012. – 2016. godine,

– član Ž.O. HDZ VSŽ od 2012. – 2019. godine,

– predsjednik G.O. HDZ Otok od 2016.- 2019. godine,

– županijski vijećnik HDZ-a u VSŽ od 2013.- 2017. godine,

– od 2017. godine zamjenik župana u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Na stranačkim izborima dobili ste povjerenje da preuzmete odgovornu dužnost predsjednika HDZ-a. Ponudili ste program pravne sigurnosti, gospodarskog razvoja i društvene solidarnosti.  Ljudi kojima ste Vi javno dali stranačku potporu u nedavno održanim unutarstranačkim izborima u Vukovarsko-srijemskom HDZ-u su predstavnici starih struktura koje ste zadužili da upravljaju našom županijom, a isti godinama uništavaju sve čega se dotaknu uz prešutnu podršku Zagreba, samo uz uvjet bespogovornom slušanju u stranačkim previranjima. Ti ljudi, bore se samo za svoj osobni boljitak, a ne za boljitak Vukovarsko-srijemske županije. Zahvaljujem se svim vjernim i poštenim članovima HDZ-a, čije srce nesebično kuca i živi i za našu Hrvatsku i za našu Slavoniju. “Obećana zemlja” koja je prigrlila i hranila naše pretke i pružila im bolji život i nas danas obvezuje da iskoristimo vrijeme koje imamo, i neponovljive prilike da ju oplemenimo i učinimo poželjnom za ostanak i bolji život na njoj. Kako lijepo zvuče riječi “bolji život na njoj”, ali nažalost ne samo nekolicini članova stranke i njihovim obiteljima. Nastavljam raditi u korist stanovništva naše najistočnije županije, ali svoju političku budućnost želim graditi bez utega loših politika i vječnih stranačkih manipulatora! Stoga,  zaključno s današnjim danom, istupam iz HDZ-a!“, stoji u pismu Josipa Dabre.

Prema informacijama iz dobro upućenih političkih krugova doznajemo kako je Dabro već obavio razgovore sa šefovima Domovinskog pokreta te kako će na nadolazećim svibanjskim lokalnim izborima biti kandidat spomenute političke platforme.