Josip Krpan (DP): Nitko nam iz vrha stranke ništa nije zabranio, a naš stav je jasan; mi smo protiv eura!

Josip Krpan, predsjednik vinkovačkog ogranka Domovinskog pokreta, opovrgava informaciju da je vrh stranke članovima zabranio aktivno sudjelovanje u pripremi referenduma „Zaštitimo hrvatsku kunu”.

Nitko iz vrha stranke nije nam ništa zabranio. Niti nas je itko pozvao na aktivno sudjelovanje u prikupljanju potpisa. Domovinski pokret i Hrvatski suverenisti, koliko je meni poznato, nisu postigli dogovor na tu temu, čak nisam siguran jesu li se vodili ikakvi pregovori. No, ono što znam jest da je naš stav jasan; mi smo protiv eura. Želimo zadržati našu kunu jer gubitkom nacionalne valute gubimo i značajan oblik suvereniteta.

Još nešto je Krpan želio naglasiti:

– U tekstu nas se predstavlja kao desnu stranku, što mi i jesmo, ali mi smo prvenstveno hrvatska stranka. Zaključno, još jednom naglašavam; nije točno da opstruiramo prikupljanje potpisa, a ja ću sutra prvi dati potpis kao podršku referendumu. Osim toga, razgovarao sam s lokalnim Hrvatskim suverenistima koji sjede u Gradskom vijeću i koji se ograđuju od neslužbene informacije iz članka na vašem portalu. Domovinski pokret izvrsno surađuje s Hrvatskim suverenistima i Živim zidom na gradskoj razini, mi smo jedina prava oporba HDZ-u.

I to nije sve:

Molio bih one koji anonimno distribuiraju informacije da se od toga suzdrže. Prošlo je vrijeme anonimnih dojava. Ako netko ima što za reći, neka se izjasni jasno, glasno i javnozaključio je Krpan.