Josip Krpan, trener AK Cibalia: Osuđeni smo na stvaranje, to je naša sudbina!

Vinkovačka ekspedicija na zagrebačkim pripremama pršti od elana i dobrog raspoloženja

Članovi bacačke sekcije AK Cibalia prošle nedjelje otputovali su u Zagreb gdje će do ove nedjelje pod nadzorom trenera Josipa Krpana odraditi dio priprema za nadolazeću sezonu. Radni tjedan u metropoli apsolvirat će osmero klupskih članova, posrijedi su kadeti i mlađi juniori, troje diskaša – Niko Šarac, Gabrijela Dolanski i Gabrijela Gili – te petero kladivaš(ic)a; Sara Petrović, Nikolina Josipović, Karlo Kalapati, Nikolina Vukasović i Ema Pavlović.

To je bitno pomlađen sastav s kojim ulazimo u novu sezonu u kojoj s nama više nisu Andrea Doria Terzić koja je prešla u redove osječkog Slavonija-Žita te Tvrtko Rončević odnedavni stanovnik Njemačke – informirao je trener Krpan.

Andrea Doria Terzić prošlogodišnja je osvajačica dva zlatna odličja s državnih prvenstava (a sveukupno šesterostruka prvakinja Hrvatske!), što podrazumijeva da je njezin transfer u Slavonija-Žito popriličan hendikep za AK Cibalia. Kao i odlazak Tvrtka Rončevića, višestrukog državnog prvaka i hrvatskog reprezentativca.

– Osuđeni smo na stvaranje, to je naša sudbina. Nema brige, stvorit ćemo opet vrijednost nacionalne klase, talenta imamo, a ni volje za radom ne nedostaje. Užitak je gledati ih kako odrađuju ove pripreme, sve pršti od elana. To me raduje i hrabri – dodaje Krpan uz zahvalu na gostoprimstvu AK Dinamo-Zrinjevac, AK Zagreb i AK Mladost koji su ugostili vinkovačke bacače na svojim terenima.

Odrađujemo zajedničke treninge, ovih dana s nama vježba i Matija Gregurić, bivši juniorski svjetski prvak u kladivu. Uglavnom, sve je super i ako se po jutru dan poznaje ni ove godine nećemo ostati bez odličja s državnih prvenstava. Veliki sam optimist, idemo po dva zlata.

Trener Krpan najveće nade pritom polaže u Saru Petrović i Nikolinu Josipović…

– Obje su u 2021. godini nagovijestile veliki potencijal. Nikolina je na PH za mlađe juniore osvojila srebro, a Sara je osvojila 5. mjesto na seniorskom PH iako je još uvijek mlađa juniorka. Ove godine ćemo također postaviti temelje za rezultatsku eksploziju koju u 2023. očekujem od Nikoline Vukasović – zaključuje Krpan.

Vinkovački bacači prvu prigodu za priželjkivani afirmativni iskorak imat će početkom ožujka kada će u Splitu biti održano Prvenstvo Hrvatske za sve kategorije.

Sara Petrović, Matija Gregurić i trener Josip Krpan