Josip Mečić: Varaždinci su otkazali gostovanje u Vinkovcima zbog straha, a ne zbog korone!

Rukometaši Spačve, ispostavilo se, svoje su za ovu kalendarsku godinu odigrali prošloga vikenda u Umagu gdje su ostvarili prvu ovosezonsku pobjedu (26:25) koja je svima u klubu vratila boju u obraze. Trebali su na parket i sinoć, u Vinkovcima protiv Varaždina 1930. Međutim…

Varaždinci su otkazali. Razlog? Korona. A nije korona – tvrdi Spačvin trener Josip Mečić.

Ha…?

– Zaražena su im trojica igrača, od toga dva klinca 2003. godište i navodno Trojko. U utorak prijepodne su otkazali utakmicu HRS-u, a navečer su normalno trenirali, imam pouzdanu dojavu iz Varaždina potkrijepljenu video zapisom. Prijavio sam ih zbog toga HRS-u.

Što kažu odgovorni?

-Ništa, ostali su zatečeni. Ma, sve je ovo neregularno, rekao sam vam to nedavno, sad ponavljam i podvlačim! 

Spačvin trener može pretpostaviti što je Varaždince motiviralo na odgodu vinkovačke utakmice…

– Uplašili su se, eto što… Mi smo se u svakom smislu dignuli pobjedom u Umagu, bili smo nabrijani na ovu utakmicu u kojoj nam je pobjeda značila vraćanje u balans nakon katastrofalnog starta. Oni su to dobro znali i ovako su nas nasamarili. Osim toga, imaju u nedjelju utakmicu protiv Dubrave, pa im putovanje u Vinkovce i utakmica protiv motiviranog suparnika nisu odgovarali. Baš me zanima kako će igrati utakmicu u nedjelju, ako su u utorak prijavili problem s koronavirusom. Nismo epidemiolozi, ali svi smo već naučili da izolacija traje deset dana… Ma, cirkus! 

Uglavnom, Mečić je raspustio ekipu koja će se opet okupiti 2. siječnja dogodine. Početak drugog dijela prvenstva zakazan je prvoga vikenda u veljači. U međuvremenu, Spačva bi trebala odigrati neke od tri zaostale utakmice iz jesenskog etape.

– S Porečom je datum definiran, na parket bismo trebali 30. siječnja. Nije nerealno, ali ni definirano, da u Dubrovniku odigramo 23. siječnja. Preostao je još Varaždin 1930, to ćemo još vidjeti što, kako i kada – zaključuje Mečić.