Josip Milardović: Želim da se dogodine Zrinski i Cibalia bore za bodove! Drugoligaške, naravno…

Jurjevčani su u velikom zaletu/naletu, lider trećeligaškog istoka neporažen je već 19 utakmica zaredom! Posljednji put Zrinski je „kleknuo” 10. listopada prošle godine u Ivankovu, kod Bedema (0:1). U međuvremenu, 16 pobjeda i tri remija; gostujući u Belišću i Kutjevu te domaći protiv Bedema koji, izgleda, ima protuigru za momčad trenera Josipa Milardovića.

– Uz to smo prošle srijede izbacili Đurđenovac u Kupu ŽNS osječko-baranjskog – napominje Milardović.

Dakle, okruglih 20 u nizu!

– Prvenstvo nam je kudikamo bitnije, ali otvori li nam se put do trofeja u županijskom Kupu…

Četiri kola prije kraja aktualne natjecateljske sezone Treće HNL Istok Jurjevčani imaju dva boda više od Vukovara 1991 koji je u taj zaostatak zaronio prošle srijede remiziravši u Kutjevu.

– Sada je lakše, jer imamo opciju više. U zadnjem kolu, koje će prema svemu sudeći odlučivati o prvaku, ne moramo pobijediti Vukovar koji nam stiže u Jurjevac.

Milardović je zastao, uhvatio dah, pa nastavio:

– Ipak, ne bih išao toliko predaleko. Nikada nisam gledao tako daleko unaprijed, pa neću ni sada. Idemo utakmicu po utakmicu i gledamo samo sebe. Sada su nam u fokusu Sloga i Nova Gradiška.

U Jurjevcu, međutim, ne skrivaju ambicije:

– Da, želimo biti prvi. Da, želimo u 2. ligu. A vjerujem da i hoćemo.

U prvom krugu licenciranja nadležna je komisija Zrinskom spustila rampu… Jesu li predsjednik Komak i društvo spremni za popravni ispit?

– Licenca je u drugom krugu izvjesna, sitni nedostaci su „popeglani”, nema drame.

No, ima onih zločestih koji teren u Jurjevcu smatraju livadom…

– Zavidnih i jalnih uvijek je bilo. I bit će. Uostalom, za domaće utakmice prijavljen je kompleks u Čepinu koji udovoljava kriterijima. Svašta se govori, pa i o tome da nemamo omladinski pogon. Netočno, imamo pet aktivnih natjecateljskih kategorija.

Milardović napominje kako je Zrinski uzorno organiziran kolektiv u kojemu se zna tko što radi. Hvali predsjednika Ivana Komaka, gazdu glasovite Osječke pivovare, koji je pokazao želju i ambiciju drugoligaškog predznaka.

– Tu je i Ivica Kocur, formalno bez funkcije u klubu, ali riječ je o čovjeku koji gine za Zrinski.

Ne štedi se ni popularni Cigo iz Semeljaca koji već dvije i pol godine kormilari jurjevačkim brodom. Posada je, kaže, manje-više već „uglazbljena” i standardizirana, a atmosfera gotovo obiteljska!

– Da, na okupu smo dvije godine, upoznali smo se do razine da se sporazumijevamo gotovo telepatski. Dečki znaju moje zahtjeve koji su visoki, a ja tražim od njih mnogo jer znam da toliko i vrijede.

Na odavno formiranu okosnicu stupnjevito je nadograđivana ciljana dodana vrijednost; Miran Horvat, Stipe Vrdoljak, zimus je stigao i Igor Prijić…

– Ekipa vrijedna statusnog napredovanja. Iako, neće biti zgodno ako cijela sezona na kraju bude stala u jednu kvalifikacijsku utakmicu. Zato nam se sviđaju neke, doduše još uvijek neslužbene, najave da će Druga HNL biti proširena. Tj. da će tri ili četiri trećeligaša „ići gore”, što priželjkujemo, a ne samo jedan.

Priželjkuje Milardović i da će dogodine njegov Zrinski igrati za bodove protiv također njegove Cibalije u kojoj je svojevremeno odigrao dva zapažena mandata, stekao čak i status kapetana (kao uostalom u svakom HR klubu u kojem je igrao; Osijek, Međimurje, Cibalia, Slaven Belupo, Inter!). Podrazumijeva se da pritom misli na borbu za drugoligaške bodove…

– Pa, naravno… Zrinski ulazi, Cibalia ostaje!