Josip Tomašević iznenada napustio Cibaliju! Imao je ugovor, ali i – dogovor…

Cibalia će dalje bez Josipa Tomaševića. Iskusni stoper prvoligaškog iskustva napušta nebeskoplave redove. Ima, doduše, ugovor do kraja lipnja ove godine, ali i potpisan „papirić” temeljem kojega je slobodan posljednjeg dana prošle godine ukoliko pronađe angažman koji bi ga učinio sretnijim čovjekom nego što je u Cibaliji… I pronašao ga je.

– Kada sam dolazio u Cibaliju s tadašnjim sportskim direktorom Krešimirom Tomićem tako sam dogovorio. Bio je to temeljni preduvjet mog dolaska. Trenera Jozinovića upoznao sam s tim okolnostima prije otprilike mjesec dana, kako ga ne bih stavio u nezgodnu situaciju ‘pet do 12’ te da može početi tražiti novog stopera. Postojala je mogućnost da i ostanem ukoliko ne iskrsne kakva bolja ponuda, koja se na kraju i dogodila. Ne, ne mogu još reći kamo ću, ali za par dana možete očekivati i tu informaciju – rekao je Tomašević, sad već bivši Cibalijin igrač.

Nastavljena je tako serija neobičnih odlazaka iz Cibalije u proteklih godinu dana; prije isteka ugovora, podsjetimo, prošle zime Mate Bajić otišao je u BSK, a Ivan Baraban u Jarun. Obojica praktički bez odštete. Početkom rujna „zeleno svjetlo” za odlazak u Varaždin dobio je Jakov Karabatić (čiji je odštetni iznos označen poslovnom tajnom, no bit će poznat nakon objave financijskog izvješća za 2021. godinu), u pola jesenske dionice prema Vukovaru 1991 otisnuo se i Zvonimir Filipović. Za 0 kuna, baš kao i sada Tomašević.

Ne mogu se ljutiti na Tomaševića, on je iskoristio priliku koju mu je netko ponudio. Tako je bilo i s Filipovićem. Ali, ne može me to izbaciti iz takta, mogu se samo kiselo nasmijati. Idemo dalje, ode jedan, dođe drugi. Kako je s tramvajima, tako je i s igračima – prokomentirao je Tomaševićev odlazak trener Darko Jozinović.

Jozinovićevo raspoloženje popravila je vijest o tome da je zatvorena financijska konstrukcija za jadranski dio priprema. Cibalia u Medulin putuje 20. siječnja, povratak u Vinkovce zakazan je 29. siječnja.