Josipa Gugić dvostruka veteranska prvakinja Hrvatske, zlatni i Robert Štrk!

Plivački klub Medveščak bio ovogodišnji priređivač Veteranskog prvenstva Hrvatske na kojem je Vinkovački plivački klub predstavljalo sedam plivača i jedna plivačica; Robert Štrk, Krešimir Kršul, Zvonimir Pinter, Josip Schweizer, Luka Ivanković, Domagoj Somogy i Pavao Borković te Josipa Gugić koja je bila i najuspješnija predstavnica VPK na zagrebačkom nadmetanju.

Naime, Josipa Gugić osvojila je dva prva mjesta; najbrža je bila u utrkama na 400 metara slobobodno i 200 metara mješovito, a kolekciju odličja upotpunila je srebrom na 100 metara leđno i broncom osvojenom u upola kraćoj utrci u istoj disciplini!

Nadalje, Robert Štrk osvojio je 1. mjesto u utrci na 50 metara leptir, a drugi je bio na 400 metara slobodno. Ni to nije sve; Pavao Borković doplivao je do dva srebra (50 metara slobodno i 50 metara leptir) Zvonimir Pinter do jedne bronce (50 metara leptir), a na postolje su se popele i dvije štafete; kvartet Somogy-Ivanković-Pinter-Borković bila najbrža na 4x50 metara slobodno te druga na 4x50 metara mješovito. I, zaključno, štafeta 4×50 metara slobodno u sastavu Schweizer-Štrk-I. Biočić-B. Biočić osvojila je 2. mjesto (uz napomenu da su braća Ivan i Berislav Biočić nastupili u VK štafeti kao pridruženi, gostujući članovi).