Jozinović: Idemo u dobrom smjeru, dečki se ponašaju i rade kao pravi profesionalci! To me raduje i hrabri…

Tjedan i „nešto kusura” proteklo je otkako je Darko Jozinović preuzeo Cibalijino kormilo. Nije još, prema vlastitom priznanju, pohvatao sve konce, ali danas, dva dana prije gostovanja kod Orijenta 1919, mnogo mu je lakše nego ona dva dana uoči Dubrave TK (2:0).

– Lakše, kudikamo lakše… Iza nas je tjedan dana dobrog rada i mogu reći da nakon svakog treninga „dopunjavam datoteku” svakog igrača i ekipe u cjelini. Osjećam kako idemo u dobrom smjeru, povratnim informacijama sam zadovoljan – rekao je trener Jozinović zadovoljan onime kako igrači prihvaćaju njegov princip rada i njegovu trenersku filozofiju.

Svjestan je ipak kako se neki noviteti koje je uveo ne mogu usaditi preko noći, posrijedi je proces koji iziskuje vrijeme. Lakše je utoliko što su protiv Dubrave osvojeni važni bodovi, pa je u boljoj atmosferi ugodnije i lakše djelovati.

– Dečki su disciplinirani, rade maksimalnim angažmanom, s te strane smo mi u stožeru izuzetno zadovoljni. Kao i s njihovim ponašanjem koje je u skladu s profesionalnim načelima. To je pravi put koji mene kao trenera raduje i hrabri.

Postoji li kakav faktor koji obeshabruje?

– Ne. Zasad ne. Nadam se da će tako i ostati.

Je li momčad fizički spremna?

– Načelno, jest. Vidjelo se to protiv Dubrave kada smo u zadnjih 15-ak minuta istrčali 4-5 opasnih kontri. Nespremna momčad to ne može. Jednako kao fizička spremnost bitne su glave. Tu su bili problemi koje smo, nadam se, riješili. Ako si u glavi jak i posložen, pa sukladno tome razumiješ što se od tebe traži, onda su sve druge prepreke lakše premostive. Super sam zadovoljan reakcijom protiv Dubrave, to je utakmica koja je pokazala da su spremni za bolje od onoga što su ponudili u prijašnjim utakmicama.

Za što ste spremni u nedjelju na gostovanju u Rijeci kod Orijenta 1919?

Vjerujem da smo spremni za barem jednako dobru utakmicu kao protiv Dubrave. Opet ću inzistirati na disciplini u igri od prve do zadnje minute, to je temelj svega. Rekao sam dečkima da im nakon utakmice neću priopćiti niti jedno kritičko slovo ako odrade posao kako treba i „poginu” za svaku loptu. To nije jamac uspjeha, jer postoji s druge strane i protivnik kojega se nešto pita. Dogodi se ponekad da odigraš odlično pa izgubiš utakmicu, katkad i podbaciš, odigraš loše, ali dobiješ utakmicu. Ali, to su iznimke. Lopta je u konačnici vrlo poštena i vrati onoliko koliko zaslužiš. Vjerujem da ćemo u nedjelju biti pravi i da će se to očitovati u konačnom rezultatu – zaključuje Jozinović koji još nije razbistrio sliku oko udarnog sastava za nedjelju; stanovite probleme prijavili su Jelić i Bajić, s tim da je bliži njihovu saniranju Jelić koji se uključio u redoviti trenažni proces.

Uzgred, Jazvić je, pak, definitivno izvan stroja još sljedećih 15-ak dana. S tim u skladu, sigurno preskače gostovanje u Rijeci nakon kojeg slijedi prvenstvena stanka uvjetovana reprezentativnim obvezama, što znači da bi ponajbolji nebeskoplavi protagonist mogao biti na raspolaganju za domaći dvoboj protiv Osijeka II koji je na rasporedu 16. listopada.