Jozinović nakon poraza od Dinama II: Način na koji smo primili gol nedopustiv je u 1. županijskoj ligi!

Neugodna Cibalijina era je nastavljena danas u metropoli; 15-oplasirana vinkovačka momčad bez pobjede je već više od mjesec dana, točnije od 16. listopada kada je u Vinkovcima pao Osijek II (1:0). Doduše, u spomenutom međuvremenu dogodila se reprezentativna stanka, pa i odgođeni domaći ogled protiv BSK-a. Ali i domaći remi protiv Intera (1:1), te gostujući porazi od Kustošije (0:2) i Dinama II koji je danas bio za pogodak bolji…

Trener Darko Jozinović žali za povoljnijim epilogom:

– Malo što imam zamjeriti dečkima u kontekstu volje i zalaganja. Praktički, ništa osim te situacije iz koje smo primili gol. Način na koji smo kapitulirali nedopustiv je u 1. županijskoj ligi. Zašto Oršolić i Stanić nisu skočili na tu loptu, stvarno ne mogu dokučiti – kaže Jozinović, pa podsjeća kako su i na gostovanju kod Kustošije oba primljena pogotka stigla kao posljedica grubih individualnih pogrešaka.

– Vrlo simptomatično. Ispada da ne smijemo načiniti grešku na utakmici, a da ne budemo kažnjeni. Ne smijemo napraviti korner, jer ne znaš hoće li itko skočiti u fazi obrane. Dekoncentracija ili (ne)kvaliteta? Prije svega dekoncentracija.

Ne tražeći pritom nikakav alibi, Jozinović je podvukao i sljedeće:

– Otkako sam preuzeo Cibaliju, redovito fale trojica-četvorica. Danas šestorica. Plus Filipović koji je otišao prije mjesec i nešto dana na način na koji je otišao. Ne, nije alibi. Govorim o činjenicama.

Unatoč tome…

– Ovo nam je najbolja gostujuća utakmica u mom mandatu. Ali, izgubili smo, ne mogu likovati. Žao mi je ekipe kad ovako izgubi. Njihov golman bio je igrač utakmice, Čavlina je čudesno povadio one lopte iz rašlji.

Cibalijinu mrežu danas je čuvao Kovačević. Dosad standardni Runje je utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

– Naprosto, moram vidjeti na koga mogu računati. Kovačevića sam dosad vidio samo na treninzima, ne i na utakmici. Dobro je danas reagirao, pokušavam se sjetiti neke njegove nesigurnosti, uzalud. Zadovoljio je i mali Nikolić na desnom boku, on dosad također nije bio u fokusu.

Samo kao podsjetnik, danas protiv Dinama II Cibalijin stručni stožer nije mogao računati na: Tomaševića, Laštru, Išasegija, Diyokea, Jazvića i Bajića. Jozinović u zaključku:

– Molim Boga da se netko od njih oporavi do subote i Solina. Tu utakmicu moramo dobiti. Nakon toga stiže nam i BSK. Cilj je naskupljati što više bodova do zimske stanke, a onda osnažiti redove.

Pitanje je samo kako u trgovinu bez novaca? Život u Genscherovoj 10b bliži je neimaštini nego izobilju.