Jozinović: Neću javno upirati prstom u one koji su podbacili protiv Intera, takve stvari rješavaju se u krugu obitelji!

Njegov adut je korektnost ogrnuta smiješkom; ne pamti se da je Darko Jozinović ikad osporio uspjeh suparnika. Ako i jest, obavio je to u internom krugu, ne na javnoj sceni. Neposredno nakon domaćih 1:1 protiv Intera Cibalijin strateg je ustvrdio:

– Nismo zaslužili više od boda.

Nakon vremenske distance od nekoliko dana, tijekom koje je s asistentom Bolarićem (pro)analizirao prošlosubotnji ogled, objektivnost šefa struke nije ishlapjela:

– Ne, nismo zaslužili pobjedu. Naprosto, nismo ponudili dovoljno.

Iako…

– Nije nam Inter napravio velike probleme. Napravili smo ih sami sebi. Oni su nas malo iživcirali načinom igre i valjanjem po terenu, a potom i bacili u problem pogotkom za 0:1. Uspjeli smo se izvući, važno je da nismo izgubili. Svaki bod je važan. Tko zna, možda nam ovaj na kraju bude i presudan.

Jozinović nije dopustio ulazak u intimni prostor svlačionice, pa se vještim driblingom oslobodio pitanja o imenovanju petorice-šestorice onih koji su podbacili protiv Zaprešićana.

– Analizirali smo i ukazali svakome ponaosob gdje je i u čemu griješio. Javno prokazivati i upirati prstom neću ni u koga, takve stvari rješavaju se u krugu obitelji. Da smo bili manjkavi, jesmo. Da svatko ima pravo na loš dan, ima.

Da dolazi prigoda za iskupljenje, dolazi.

Znao sam da će nam se prije ili kasnije dogoditi takva utakmica kakvu smo odigrali protiv Intera. Sada treba zapeti iz petnih žila i u subotu protiv Kustošije popraviti dojam. Pa i rezultat, naravno. Idemo na pobjedu, nije mi problem to javno kazati.

Problem je, međutim, što su Pušić i Stanić arhivirali treći žuti karton, pa ih u subotu neće biti među kandidatima. Kao ni od oporavljenika Jazvića i Bajića. No, ima i jedna dobra vijest. Vraća se Oršolić. Kapetan je „preležao žuticu”.