Jozinović: Pobjedu posvećujem pokojnom ocu Marku, velikom navijaču Cibalije! Bio bi sretan i ponosan…

Darko Jozinović imao je start iz snova. I to slatkih. Premda je početkom drugog poluvremena utakmice protiv Dubrave TK njegova momčad upala u problem koji je slutio na – noćnu moru. Oršolić je napravio penal na Ljubanoviću u 24 sekundi (!) nastavka… Što li se tada motalo po glavi novom strategu Nebeskoplavih?

– Analizirao sam u protekla dva dana Cibalijine utakmice i zapazio nevjerojatnu lakoću primanja naivnih golova. Kroz glavu mi je prošlo; „Je l’ moguće da ćemo ga opet jeftino primiti…?”.

No, nije do kraja ni završio misao, a Kapitanović je loptu s „kreča” lansirao pod oblake!

– U taj čas znao sam da su naši, da ćemo ih dobiti!

I bi tako. Samo kao podsjetnik; 1:0 – Jelić (50), 2:0 – Pušić (70-11 m). Pobjeda za mir u kući! Pobjeda za premijeru kakvu je Jozinović samo poželjeti mogao! Pobjeda posvećena kome?

– Pokojnom ocu Marku. Bio je veliki navijač Cibalije, imao je svoje mjesto na stadionu, iza gostujuće klupe, malo prema tunelu. Domaće utakmice nije propuštao ni pod razno. Pratio me kroz cijelu karijeru, znam da bi sad bio ponosan i sretan.

I DJ je ponosan i sretan na momčad koju je jučer premijerno vodio. I koju je za trijumf kojim je prekinut niz od četiri poraza pripremao svega 48 sati. Na što se bazirao u toj instant pripremi?

– U taktičkom smislu ništa nismo mogli napraviti, jer naprosto nije bilo dovoljno vremena. Ciljao sam na psihu igrača, odmah na prvu bilo mi je jasno da su glave najveći problem. Pojedinačno sam razgovarao sa svakim igračem, pokušao sam ih podignuti, dati im na važnosti, vratiti im vjeru i samopouzdanje, jer je evidentno da vrijede, ali da postoji neka mentalna kočnica koja ih sputava. Na kraju, u tome smo uspjeli, više od pobjede me raduje to što su sami spoznali da mogu više i da vrijede više.

Atmosfera na tribinama bila je sjajna, poticajna. Dugo se nije osjetila takva pozitivna vibra koja je nosila Nebeskoplave prema važnom trobodu.

– Nije me bilo gotovo 20 godina u Vinkovcima, mnogo toga se promijenilo u tom međuvremenu. Međutim, ostala je nepromijenjena privrženost Ultrasa klubu, njihova podrška bila je jučer faktor prevage. Ne govorim to kako bih se dodvorio, čuo sam s raznih strana da dugo nije bilo takvog impulsa s tribine. Naprosto onakvo ozračje kakvo su stvorili izvlači iz igrača sve ono najbolje, to je atmosfera u kojoj ne možeš podbaciti. Hvala im.

Odlično je Jozinović krenuo na Cibalijinoj klupi, no i sam je svjestan kako je u pitanju samo jedna utakmica. I da je svaka sljedeća novi izazov, novo iskušenja, nova priča…

Pred nama je dosta posla. Ova utakmica osim bodova donijela je i tu već spominjanu spoznaju da možemo, koja je meni kao treneru neobično važna. Imamo i minusa, o njima neću javno, ali plusevi prevladavaju. I ohrabruju. Može ova ekipa mnogo – zaključio je Jozinović.

Cibalia subotnjom pobjedom nije napredovala mnogo na ljestvici. Bila je četrnaesta, a sada je trinaesta. No, generalno, rezultati ostalih utakmica išli su joj na ruku, bilo je dosta „ikseva”, pa vodeći dvojac Jarun-Rudeš Nebeskoplavima bježi samo četiri boda. Koliko, doduše, Cibalia ima više od posljednjeplasiranog Intera i pretposljednje Kustošije. Čudna neka liga…