Jozinović uoči srijede i BSK-a: Repriziramo li 2. poluvrijeme utakmice sa Solinom…

Darko Jozinović preiskusan je da ne bi znao kako se od uspomena ne živi, no ipak još jednom s ugodom se prisjeća nezaboravne subote u kojoj je Cibalia Solinovih 3:0 okrenula u vlastitih 5:3!

– Čuda se događaju onima koji vjeruju! Velika utakmica, velika pobjeda i velika zahvala svim našim navijačima na podršci. S tribina se ni kod 0:3 nije čuo nijedan pogrdan glagol, a kad smo počeli topiti Solinovu razliku bili su nam uragan u leđa. Drago mi je i da se zapadna tribina probudila, atmosfera je bila takva da nismo mogli pružiti manje od maksimuma. S tim da mi se čak čini da smo išli i malo preko objektivnih mogućnosti – kaže Jozinović koji je nakon današnjeg treninga prebrojao kadar i ustanovio kako će Cibalia i sutra protiv BSK-a, u utakmici 12. prvenstvenog kola svojevremeno odgođenoj zbog proboja koronavirusa u nebeskoplavu svlačionicu, istrčati bez šestorice nimalo nevažnih aktera.

No, na takve nepovoljne kadrovske okolnosti Jozinović je naviknut kao magarac na batine…

– Otkako sam preuzeo Cibaliju od sedam odigranih utakmica nije bilo nijedne u kojoj smo bili kompletni. U svakoj nam je nedostajalo od dvojice do čak šestorice. Sutra protiv BSK-a uz ozlijeđene Diyokea, Jazvića i Bajića nema ni kartoniranih Išasegija i Pavlaka.

Početkom (n)ovog tjedna zaživjela je mogućnost da se u momčad vrati oporavljeni Tomašević koji je u ponedjeljak ušao u redoviti trenažni proces, no iskusni stoper još uvijek nije spreman za utakmicu natjecateljskog karaktera.

– Utakmica protiv BSK-a strahovito nam je važna. I bit će za nas strahovito teška, znam to. Bez obzira što su oni u minus fazi, imaju tri uzastopna poraza. Međutim, ovo će biti sasvim nova priča u kojoj ćemo mi težiti njezinom sretnom završetku, pobjedi. Ključ? Repriza drugog poluvremena utakmice protiv Solina. Uspijemo li to ponoviti, šanse za pobjedom su nam ogromne.

Sutrašnja utakmica Cibalia – BSK počinje u 13.30 sati.