Jozinović za dva boda i 10-ak posto uspješniji od Tomića; sveukupno, loše – 15. mjesto!

Dvanaest utakmica, dvanaest bodova; to je učinak vinkovačkog drugoligaša u dosadašnjem dijelu sezone. U sveukupnom zbiru dostatno tek za pretposljednje, 15. mjesto. Iza Cibalia samo je Opatija, s bodom manje. Loše je to…

Šest utakmica na klupi odradio je Petar Tomić, jednako toliko zasad i Darko Jozinović. Tomić je u svojih pola tuceta osvojio pet bodova, uz napomenu da je u njegovoj dionici Cibalia imala četiri domaćinstva (Opatija 2:2, Varaždin 1:1, Rudeš 2:1, Sesvete 0:1) i dva gostovanja (Jarun 0:3, Dugopolje 1:2). Doduše, u Dugopolju momčad je vodio Andrej Kerić, jer se Tomić ženio. No, prethodno je kroz tjedan pripremao momčad, pa poraz pišemo njemu. Tomićev učinak? Pobjeda, dva remija, tri poraza, uz kombiniranu gol-razliku 6:10. I skromnih 27,7 posto uspješnosti.

Jozinović je u svojih šest utakmica osvojio dva boda više, uz utakmicu manje na domaćem terenu. Kod kuće su Nebeskoplavi pod Jozinovićevom dirigentskom palicom porazili Dubravu TK (2:0) i Osijek II (1:0) te remizirali s Interom (1:1), dok su na gostovanjima poraženi od Orijenta 1919 (1:2), Kustošije (0:2) i Dinama II (0:1). Dakle, dvije pobjede, remi i tri poraza, kombinirana gol-razlika 5:6. Odnosno, nešto manje skromnih 38,8 posto uspješnosti.

Dojam, a i postotak uspješnosti, Jozinović ima prigodu popraviti ove subote protiv Solina. Utakmici naglašenog imperativa za društvo iz Genscherove 10b početak je zakazan u 13.30 sati.