Jozinović: Znam da nema love za pojačanja, ali Cibalia ima prijatelje! Kolike su kuće podignute na „mobu”…

Petorica Cibalijinih (samo)izoliranih i jedan igrač koji je bio zaražen koronavirusom ovoga ponedjeljka se uključuju u redoviti trenažni proces. Uz njih i nekoliko ozlijeđenih koji su tijekom prošloga tjedna vježbali polovično ili nikako (Tomašević, Išasegi, Jelić, Bajić, Jazvić).

– Igrači koji su bili u izolaciji i samoizolaciji radili su po posebnom programu, no vidjet ćemo u kakvom su stanju s obzirom na to da su to ipak limitirani uvjeti rada – kaže trener Darko Jozinović koji, opisujući treninge ostatka momčadi tijekom proteklih desetak dana, rabi jednu jednu riječ.

– Improvizacija!

Pardon, dvije…

– Čista improvizacija!

Stručni stožer, naime, na raspolaganju je imao samo desetoricu igrača.

– Dodatna zimska selekcija nameće se kao nužnost. Već smo po tom pitanju obavili neke predradnje. Moramo zaoštriti konkurenciju, nastojat ćemo to učiniti na način da nijedan igrač ne smije osjetiti da je u komfornoj zoni. Bio sam igrač, znam kako je to…

Sve OK, ali s obzirom na paučinu u Cibalijinoj blagajni…

– Nije sve ni u novcu. Malo na imidž, malo na prijateljstvo… Kolike su se kuće napravile bez novaca. Pozoveš prijatelje u „mobu”, okreneš janje i kuća je pod krovom. Cibalia ima prijatelje. A bit će osiguran možda i kakav budžet, predsjednica Lasić uvijek nađe rješenje u „šah-mat” situacijama – zaključuje Jozinović.