Jozinović: Izvukli smo maksimum u zadanim okolnostima koje nam nisu bile naklonjene!

Darko Jozinović u devet utakmica na Cibalijinoj klupi osvojio je 14 bodova

Pretprošloga petka, dan uoči utakmice protiv Solina, uhvatili smo se kalkulatora na čijem je zaslonu zasvijetlilo 38,8. Posrijedi je (bio) postotni učinak Darka Jozinovića u šest utakmica na klupi Cibalije. Desetak dana kasnije dojam i učinak bitno je bolji, zahvaljujući domaćim pobjedama nad Solinom i BSK-om te jučerašnjim gostujućim remijem protiv Croatije, prvim gostujućim ove sezone.

U ukupnom zbiru, zahvaljujući spomenutoj završenoj mini-seriji, Jozinović je probio polovičnu uspješnost (51,85%) u tih devet utakmica u kojima je kormilario nebeskoplavim brodom; četiri pobjede (Dubrava TK 2:0, Osijek 1:0, Solin 5:3, BSK 1:0), dva remija (Inter 1:1, Croatia 1:1) te tri poraza (Orijent 1919 1:2, Kustošija 0:2, Dinamo II 0:1). Kombinirana gol-razlika 12:10.

– Imajući u vidu sve okolnosti, nisam nezadovoljan. Ne smijem biti. Imali smo ogromnih kadrovskih problema, iz utakmice u utakmicu. Kulminiralo je u Zmijavcima gdje smo na raspolaganju imali 13 igrača i dva vratara. Od toga trojicu juniora, debitanata – kaže Jozinović koji niže pohvale na račun nebeskoplave momčadi i njezina jučerašnjeg nastupa u zmijavačkom blatu, terenu koji je bio blizu granice regularnosti.

– Čestitke svima na svemu! Borbenost je bila na granici fanatizma, zasluženo smo osvojili bod, uz malo sreće mogli smo i sva tri. Ali, važan je zmijavački bod koji je potvrda svega dobrog što smo odradili u protekla dva mjeseca zajedničkog rada. I zahvaljujući kojem ćemo prezimiti na devetom, a ne dvanaestom mjestu. Nije to nevažno. Idemo zadovoljni na polusezonu, izvukli smo maksimum u zadanim okolnostima koje nam uopće nisu bile naklonjene – dodaje Jozinović koji će prvu prozivku igračkog kadra u 2022. godini, kojom će ujedno biti označen i početak priprema za proljetni nastavak sezone, obaviti 7. siječnja.