Jozinović: Na Krimeji smo nezasluženo izgubili! Usput, nije mi jasno kako je Filipović mogao otići…

Nakon dvije prospavane noći Darko Jozinović osvrnuo se na nedjelju i Krimeju gdje se Cibalia u utakmici protiv Orijenta 1919 (1:2) suočila s četvrtim ovosezonskim porazom, a prvim otkako je on preuzeo nebeskoplavo kormilo. Što trener vidi u retrovizoru, gdje su njegovi zakazali pa su potonuli u poraz?

– Nismo zakazali u mnogo stvari, rezultat ne otkriva pravo stanje. Bilo bi mnogo pravednije da je završilo neriješeno, a ne bi bilo nepravedno ni da smo uzeli i više od boda. Ne mogu se nikako oteti tom dojmu… – kaže Jozinović pa nastavno na temu priči dodaje nekoliko činjenica:

Imali smo 16 udaraca prema golu, osam u okvir. Nismo nagrađeni golom. Njihov vratar proglašen je igračem utakmice, to sve govori.

Naprosto, Cibalia je protiv Orijenta 1919 zakazala u realizaciji…

– Tako je. Bili smo opasni, ali ne i konkretni. Prijetili smo izvana, Pušić i Perić-Komšić, prijetili iznutra, Miljanić je imao čisti zicer koji je golman čudesno obranio, pritiskali smo ih s bokova, imali smo „mali milijun” centaršuteva… Naprosto, nije išlo.

Jozinović nije propustio naglasiti:

– Dobili smo pljesak Ultrasa nakon utakmice, to je potvrda da smo bili pravi. Ponavljam, zaslužili smo više od poraza, ali ovo će se negdje vratiti. Mora.

Vratit će se i Bajić, i Jazvić. I to uskoro…

– Vjerujem da će obojica do utakmice protiv Osijeka II biti spremni. Dobro će nam doći ova prvenstvena stanka, iz više razloga.

Nije propustio Cibalijin šef struke prokomentirati ni iznenadni odlazak Zvonimira Filipovića

– Dugo sam u nogometu, ali još nisam doživio da igrač, koji je pritom koncepcijski značajan, praktički starter, ode u pola sezone, a klub pritom ostane nezaštićen. Ne znam tko mu je to dopustio, s kim je i što dogovarao, ali meni je to nepojmljivo. Ostali smo bez odličnog igrača – zaključio je Jozinović.